Τρομακτικό ατύχημα στο Ηράκλειο: Από τύχη δεν έπεσε το αεροσκάφος στην στεριά – Όλο το χρονικό (εικόνες, βίντεο) – ΗράκλειοΓια τη διάσωση των επιβατών του αεροσκάφους άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών και επιχείρησαν ΕΚΑΒ, ΕΜΑΚ, πυροσβεστική, λιμενικό , πολεμική αεροπορία και ΕΛ.ΑΣ

Ένα τρομακτικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου, στο Ηράκλειο. Μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα στο Κακό Όρος.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο στις 9:45 το πρωί και στα πρώτα λεπτά εξέπεμψε SOS (mayday), η πτήση επρόκειτο να διαρκέσει 5 ώρες και είχε προορισμό στη Χουργκάντα της Αιγύπτου.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο επιβάτες οι οποίοι είδαν τον τρόμο με τα μάτια τους και σώθηκαν από τύχη, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος έφυγε προς τα ανατολικά και έπεσε στη θάλασσα, διαφορετικά θα μπορούσε να έχει προσκρούσει στη στεριά.

Για τη διάσωση των επιβατών του αεροσκάφους άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών και επιχείρησαν ΕΚΑΒ, ΕΜΑΚ, πυροσβεστική, λιμενικό , πολεμική αεροπορία και ΕΛ.ΑΣ.

Τα σωστικά συνεργεία επιχειρούσαν από θάλασσα και αέρα και οι επιβάτες αφού βγήκαν με σκάφος του λιμενικού στη στεριά τους το πλήρωμα του ΕΚΑΒ τους παρείχε τις πρώτες βοήθειες, κάνοντας ΚΑΡΠΑ στον ένα εκ των δύο επιβατών .

Όπως ανάφερε ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας στο neakriti.gr: «Απογειώθηκε πριν από καμία ώρα και έπεσε περίπου 3-5 ναυτικά μίλια. Τον ένα τον είδα να κολυμπάει για τον άλλο δεν γνωρίζω ακόμη την κατάστασή του».

Διερευνώνται οι συνθήκες της πτώσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας επιβάτης είναι καλά στην υγεία του ενώ για τον έτερο επιβάτη είναι συγκεχυμένες πληροφορίες.
[ad_2]
Source link