Τραγωδία στο Ρέθυμνο: Τι έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή για το θάνατο της 30χρονης Ζέφης – ΡέθυμνοΟ θάνατος της άτυχης γυναίκας προήλθε από αντανακλαστική βραδυκαρδία που οδήγησε σε ανακοπή, επειδή «σφήνωσε» στον λάρυγγα μεγάλη ποσότητα κρέατος

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κρήτης Αντώνη Παπαδομανωλάκη που διενήργησε νωρίτερα τη νεκροψία – νεκροτομή ο θάνατος της άτυχης γυναίκας προήλθε από αντανακλαστική βραδυκαρδία που οδήγησε σε ανακοπή, επειδή «σφήνωσε» στον λάρυγγα μεγάλη ποσότητα κρέατος. 

Το περιστατικό αυτό χαρακτηρίζεται ως μία σπάνια περίπτωση, καθώς θα μπορούσε να είχε ζήσει εάν μέσα σε 1 λεπτό είχε καταφέρει να βγει από τον λάρυγγα της γυναίκας η μεγάλη ποσότητα κρέατος που είχε «σφηνωθεί», δεδομένου ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ο θάνατος επέρχεται ακόμα και μετά από ένα 2λεπτο!

Σε κάθε περίπτωση αυτό που συνίσταται είναι να μασάμε πολλές φορές την τροφή μας όχι μόνο εάν πρόκειται για κρέας, αλλά ακόμα και εάν είναι ψωμί ή φρούτο.

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου, στο Ρέθυμνο, με θύμα την άτυχη 30χρονη κοπέλα, η οποία βρισκόταν με την παρέα της και έτρωγαν όλοι μαζί όταν συνέβη το μοιραίο. Το φαγητό της στάθηκε στο λαιμό.

Άμεσα οι φίλοι της κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο, μετέφερε την νεαρή κοπέλα στο νοσοκομείο, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

Η άτυχη 30χρονη, ήταν για χρόνια εθελόντρια στον Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου και στο Ειδικό Σχολείο με συγγενείς και φίλους να αδυνατούν να πιστέψουν πως «χάθηκε» με τέτοιο τρόπο.

Η κηδεία της θα τελεστεί στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου 2022, στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κοιμητήριο Ρεθύμνου.

 


[ad_2]
Source link