Το τελευταίο «αντίο» στον 39χρονο εθελοντή – Ολοκληρώθηκε η δεύτερη νεκροψία – Άμεση Ενημέρωση

Το τελευταίο αντίο στον 39χρονο εθελοντή Γιώργο Χατζηνικόλα ο οποίος επί σχεδόν 10 ημέρες έδινε «μάχη» στο πύρινο μέτωπο του νησιού, το οποίο τέθηκε υπό έλεγχο την περασμένη εβδομάδα είπαν σήμερα Παρασκευή στις 17.00 στο νεκροταφείο του Αγίου Λάζαρου στον Αρχάγγελο φίλοι και συγγενείς.

Ο θάνατος του έχει βυθίσει στην θλίψη την τοπική κοινωνία ενώ τα αίτια αυτού ακόμη διερευνώνται.

Σήμερα διενεργήθηκε έλεγχος στο πλαίσιο της νεκροψίας νεκροτομής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας από τεχνικό σύμβουλο που όρισε η οικογένεια και τα αποτελέσματα αυτού αναμένεται να γνωστοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση εργαστηριακών εξετάσεων.

Από τη διενέργεια της νεκροψίας και νεκροτομής από την ιατροδικαστική υπηρεσία διαπιστώθηκαν παθολογικά αίτια τα οποία διερευνώνται περαιτέρω με εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να προσδιοριστούν επακριβώς.

Υπήρχε ειδικότερα ένα οίδημα στο πόδι του το οποίο πιθανολογείται ότι προκάλεσε εσωτερικά φλεγμονή που ερευνάται αν ήταν τελικώς μοιραία ενώ ταυτόχρονα ερευνάται αν έτυχε της προβλεπόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Η ιατροδικαστική υπηρεσία με δεδομένο ότι ο θάνατος επήλθε 10 μέρες μετά τη φωτιά έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να οφείλεται σε εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα, καπνών κλπ.

Αναμένονται ωστόσο οι σχετικές διαπιστώσεις και του τεχνικού συμβούλου προκειμένου να διευκρινιστεί αν υπήρξε οίδημα και υγρό στους πνεύμονες και η γενεσιουργός αιτία αυτού.

Οι συγγενείς όμως είχαν από την πρώτη στιγμή την υποψία:

Ο 39χρονος είχε καταγωγή από τον Αρχάγγελο Ρόδου και διέμενε στο χωριό Πυλώνα με την γυναίκα του και τα δυο τους μικρά παιδιά.

 

Πηγή: dimokratiki.grSource link