Το συγκινητικό τελευταίο αντίο του Μενέλαου Μποκέα στον αδικοχαμένο Μπάμπη Σκουλά που «έσβησε» στην άσφαλτο – Ηράκλειο«Θρηνούμε έναν πραγματικό Κύριο, έναν γνήσιο Ανωγειανό με μεγαλείο ψυχής και νου», ανάφερε μεταξύ άλλων στον επικήδειο λόγο του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, αποχαιρέτησε τον Χαράλαμπο Σκουλά του “Μεταξά”, στην εξόδιο ακολουθία που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Περαχώρι.

Εκεί βρέθηκε πλήθος κόσμου που θέλησε να απευθύνει το ύστατο χαίρε σε έναν άνθρωπο που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή, στα 65 του χρόνια, μετά από τραγικό τροχαίο δυστύχημα στον παραλιακό δρόμο του Ηρακλείου, δίπλα στο λιμάνι, την περασμένη Τρίτη. Εκατοντάδες άνθρωποι περίμεναν υπομονετικά για να απευθύνουν δυο λόγια παρηγοριάς στη σύζυγο του Ρένα και τα παιδιά του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Ο Χαράλαμπος Σκουλάς ήταν συνταξιούχος αστυνομικός και ζούσε στο Γάζι, όπου μάλιστα τα τελευταία χρόνια η οικογένεια του διατηρούσε πρακτορείο ΟΠΑΠ, στην περιοχή Τσαλικάκι.

“Θρηνούμε έναν πραγματικό Κύριο, έναν γνήσιο Ανωγειανό με μεγαλείο ψυχής και νου.¨ ανέφερε σε μια αποστροφή του επικήδειου λόγου του, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου. Αναλυτικά ανέφερε τα εξής, σύμφωνα με το anogi.gr:

“Φίλε Μπάμπη,

Φτωχές οι λέξεις για στιγμές τραγικές. Πρόωρα και ξαφνικά βρεθήκαμε εδώ. Αλλού σχεδιάζαμε να συναντηθούμε ξανά. Μα πήρες πρόωρα το δρόμο για το μεγάλο ταξίδι. Σήμερα δεν αρκούν τα λόγια για να περιγράψουν τα συναισθήματα. Αμέτρητα «γιατί» σε αυτό το κατευόδιο.

 Είμαστε όλοι εδώ. Μαζί σου. Η οικογένεια, οι φίλοι, οι συγχωριανοί σου. Τα Ανώγεια που σε γέννησαν και το Μαλεβίζι που επέλεξες να ζήσεις.  Οι συνάδελφοί σου στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και οι συνοδοιπόροι σου στην αυτοδιοίκηση. Όλοι όσοι είχαν την τιμή και την ευτυχία να σε γνωρίσουν.

Είμαστε όλοι εδώ. Ρίχνουμε το δάκρυ μας για τον άδικο, τον αναπάντεχο και πρόωρο χαμό σου. Αποτίουμε φόρο τιμής κι εκτίμησης σε εσένα φίλε Μπάμπη.

Όλοι εδώ για σένα.

Για σένα που μας τίμησες με τη φιλία και την εμπιστοσύνη σου.

Για όσα μας πρόσφερες.

Με το χαμόγελό σου, τη ζεστασιά της ψυχής σου, την ακεραιότητα του χαρακτήρα σου. Με την περήφανη στάση σου, την ψυχραιμία και την αποφασιστικότητά σου. Με την ειλικρίνεια, τη ντομπροσύνη και την ευθύτητά σου. Με τους αγώνες και το μόχθο σου.

Φίλε Μπάμπη,

Είμαστε όλοι περήφανοι για σένα. Για τη διαδρομή σου, για τη στάση ζωής σου, για την ποιότητα της προσωπικότητάς σου.

Και, πάνω απ’ όλα, δικαιούνται να είναι περήφανοι για σένα οι αγαπημένοι σου: η Ζαφειρένια, ο Κώστας, ο Δημήτρης και η Μαριάννα. Ξεχωριστό προνόμιο να σε έχουν σύζυγο και πατέρα. Θρηνούν για σένα μαζί με τα αδέρφια σου, τις νύφες και τα εγγόνια σου. Τα Ανώγεια και το Μαλεβίζι σήμερα θρηνούν μαζί τους.

 Όλους μας τίμησες. Τον τόπο που σε γέννησε στα σπλάχνα του, τον τόπο που επέλεξες να ζήσεις και να μεγαλώσεις την οικογένεια σου, αλλά και τα Σώματα που υπηρέτησες. Τίμησες τη στολή σου και τον όρκο. Μπροστάρης, πειθαρχημένος, προσηλωμένος ολοκληρωτικά στο καθήκον. Πιστός δημοκράτης και γνήσιος αγωνιστής. Υπηρέτης της δικαιοσύνης και της τιμής.

Είναι δυσβάσταχτη η θλίψη στην ψυχή μας, οδυνηρός ο σημερινός, τελευταίος αποχαιρετισμός.

Θρηνούμε έναν πραγματικό Κύριο, έναν γνήσιο Ανωγειανό με μεγαλείο ψυχής και νου.

Γιατί η απώλεια είναι μεγάλη. Αυτό δεν το ορίζει η στιγμή. Το ορίζει η σταδιοδρομία και η πορεία του στη ζωή.

 Μια πορεία που χαρακτηρίστηκε από αφοσίωση και ζήλο, μα πάνω απ’ όλα ήθος, προσφορά και μόχθο, ισχυρό αίσθημα δικαιοσύνης, βαθιά πιστεύω και ιδανικά.

Επέλεξε και πορεύτηκε από την αρχή στον δρόμο της αρετής, των αξιών και της δημιουργίας.

 Φορτισμένες οι στιγμές και για μένα.

Με τίμησες με την εμπιστοσύνη σου. Μοιραστήκαμε ίδια οράματα και στόχους για τον τόπο που υπηρέτησες με αγάπη. Θυμάμαι πάντα την ευθύτητα και το ειλικρινές ενδιαφέρον που σε χαρακτήριζαν.

Με τίμησες με τη φιλία και με την επιλογή να γίνω κι εγώ οικογένεια για το γιο σου.

Φίλε Μπάμπη,

Δεν πρόλαβες να δεις όσα έπρεπε. Δεν πρόλαβες να προσφέρεις όσα ήθελες.

Με τη στάση ζωής σου, όμως, και το θετικό σου παράδειγμα αφήνεις μία σπουδαία παρακαταθήκη.

 Γιατί υπήρξες πάντοτε υπόδειγμα. Αστυνομικού, Οικογενειάρχη και Ανθρώπου. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα είσαι πάντα στο μυαλό και στις καρδιές μας.

 Καλό ταξίδι Κουμπάρε…

 Με το βλέμμα μας εκεί ψηλά μαζί σου, στο φως των ουρανών.”


[ad_2]
Source link