Το δράμα πίσω από τον Βολιώτη γιατρό που βάζει φωτιές

«Μπαλάκι» μεταξύ της Ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου, που τη Δευτέρα έκρινε ότι δεν χρήζει νοσηλείας και της Εισαγγελίας, έγινε χθες ο 60χρονος γιατρός που αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως και τις τελευταίες ημέρες, έβαλε φωτιά τρεις φορές στο σπίτι που διαμένει στη Ν. Ιωνία!

Χαρακτηριστικό είναι ότι από το μεσημέρι της Δευτέρας, που ο άνδρας έβαλε φωτιά για δεύτερη φορά στο σπίτι του την Κυριακή και προχθές, απασχολεί την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, την Εισαγγελία και το Νοσοκομείο, καθώς κρίνεται ότι αν αφεθεί ελεύθερος υπάρχει κίνδυνος γιατί μπορεί να προκαλέσει βάζοντας φωτιά στο σπίτι του κίνδυνο και για γειτονικές περιουσίες, ενώ από την άλλη δεν στοιχειοθετείται κατηγορία σε βάρος του για να πάει στη φυλακή.

Έχει βαριά νόσο και άνοια

Ο διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου κ. Κων. Ασπραδάκης, τόνισε πως άμεσα θα πρέπει ο αδελφός του άνδρα να ενδιαφερθεί και με δικαστική συμπαράσταση να οδηγηθεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Όπως είπε, κλινική του Νοσοκομείου του Βόλου φιλοξενεί τα περιστατικά ασθενών μετά από κρίσεις και δίνει εξιτήριο μόλις ρυθμιστεί η αγωγή τους.

«Την τελευταία φορά τον κρατήσαμε ένα μήνα . Ποτέ δεν υποστηρίξαμε πως δεν έχει ψυχικό νόσημα ο άνθρωπος. Έχει και βαριά νόσο και άνοια, αλλά δεν μπορεί να φιλοξενείται για πάντα στο Νοσοκομείο», δήλωσε χθες ο κ. Ασπραδάκης και σημείωσε πως η Εισαγγελία πρέπει να παρέμβει άμεσα για την δικαστική συμπαράσταση ώστε ο αδελφός του να ενδιαφερθεί.

Χρειάζεται βοήθεια

Όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης του άνδρα, που μερικά χρόνια πιο πριν ήταν ένας διακεκριμένος παθολόγος, πληροφορίες αναφέρουν ότι ουρεί πάνω του (όπως έγινε στα κρατητήρια για σχεδόν 24 ώρες), φωνάζει και κανένας δεν μπορεί να συνεννοηθεί μαζί του, όπως έγινε και χθες, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στα Δικαστήρια λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι.

Συνεπώς πρόκειται για έναν συμπολίτη που χρειάζεται ιατρική βοήθεια και θεραπεία, διότι αντιμετωπίζει πρόβλημα και δεν είναι λύση ο σωφρονισμός.

Ο 60χρονος μεταφέρθηκε χθες με περιπολικό, συνοδεία αστυνομικών και πυροσβεστών (που τον συνέλαβαν και διενεργούν προανάκριση, αλλά ελλείψει κρατητηρίου της Π.Υ. ζητήθηκε συνδρομή της Αστυνομίας), στα Δικαστήρια, για να δικαστεί στο πλαίσιο του αυτόφωρου.

Ο εισαγγελέας υπηρεσίας δεν άσκησε δίωξη σε βάρος του και τον παρέπεμψε για επανεξέταση στην Ψυχιατρική Κλινική, όπου, με στόχο να μείνει για τις επόμενες ημέρες, ώστε να γίνει επικοινωνία με τον αδελφό του και να ξεκινήσει η διαδικασία δικαστικής συμπαράστασης.

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσειςSource link