Την Προστάτιδά τους Αγία Ειρήνη γιόρτασαν οι Απόστρατοι Σ. Ασφαλείας Φθιώτιδας

Την προστάτιδα τους Αγία Ειρήνη γιόρτασε σήμερα Παρασκευή στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Λαμία ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Φθιώτιδος.

Ο Πρόεδρος Νικόλαος Κατσαμάς στην ομιλία του για την εορτή των Αποστράτων ανέφερε:

“Σεβασμιότατε, Σεβαστοί Πατέρες, κ. Γενικέ Αστυνομικέ Διευθυντά της Στερεάς Ελλάδας, κ. Διοικητά της 9ης Ταξιαρχίας, κ. Αρχιπύραγε Πυροσβεστικής υπηρεσίας, κ. Αστυνομικέ Διευθυντά της ΠΕ Λαμίας, κ. Βουλευτές, κ Περιφερειάρχη, κ. Δήμαρχε, κ. Αντιπεριφερειάρχη, αγαπητοί συνάδερφοι και συναδέρφισσες, αξιότιμοι κύριοι και κυρίες.

Την ημέρα που η εκκλησία μας γιορτάζει την Αγία Ειρήνη, αυτή την ημέρα έχει επιλέξει ο Σύνδεσμός μας να τιμά τους Απόστρατους των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η καθιέρωση της εορτής αυτής είναι η δικαίωση της προσφοράς μας προς το κοινωνικό σύνολο και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Νιώθουμε υπερήφανοι διότι η κοινωνία και η πολιτεία αναγνωρίζουν την προσφορά μας.

Ο σημερινός απόστρατος είναι ένας έμπειρος πολίτης με διοικητική εμπειρία, κοινωνική ευαισθησία, δυναμικότητα και γνώση του τρόπου επιτυχίας των στόχων του.

Συμμετέχει σε όλους τους αγώνες για τις κοινωνικές αλλαγές, αποτελεί ενεργό κύτταρο της κοινωνικής διαστρωμάτωσης και με την έντονη παρουσία του δίνει δυναμικό παρών στην ελληνική κοινωνία.

Μπορεί να είναι απόστρατος αλλά δεν είναι ούτε άβουλος ούτε απλός θεατής των τεκτενομένων.

Τουναντίον οι απόστρατοι διακρίνονται για την προσφορά τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στην τοπική Αυτοδιοίκηση σε μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματεία που επιδιώκουν κοινωφελείς σκοπούς και στον αθλητισμό.

Μπορώ επίσης να σας διαβεβαιώσω ότι μεταξύ των εν’ αποστρατεία αστυνομικών υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων οι οποίοι αθόρυβα παράγουν πνευματικό έργο με τη συγγραφή αξιόλογων συγγραμμάτων.

Αυτός είναι ο σημερινός Απόστρατος των σωμάτων ασφαλείας αποφασιστικός, με δύναμη και γνώση και έτσι θέλουμε να μας βλέπετε.

Ο Σύνδεσμος Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας Φθιώτιδας, έχει ως σκοπό την ανάδειξη αυτών των ικανοτήτων των μελών του και τη διοχέτευσή τους στην κοινωνία.

Έχει επίσης μόνιμο στόχο την εξύψωση του κύρους τους, την βελτίωση της κοινωνικής θέσης και τη δημιουργία προϋποθέσεων επικοινωνίας και κοινωνικών σχέσεων.

Βέβαια όπως κάθε συνδικαλιστική οργάνωση έχει ως αποστολή και την προάσπιση των συμφερόντων τους, την επιδίωξη επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και την βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους.

Μήνυμά μας είναι ο εθελοντισμός με κοινό στόχο την εγγύηση περιβάλλοντος ασφαλείας των πολιτών, καθ’όσον πιστεύουμε ότι δεν είμαστε απόμαχοι ούτε πρέπει να θεωρούμαστε ξεχασμένοι, αλλά ενεργοί ενσυνείδητοι πολίτες που μπορεί να αξιοποιηθεί η προσπάθειά μας.

Απευθύνουμε έκκληση συστράτευσης όλων των απόστρατων συναδέλφων.

Τέλος, για τη σωτηρία μας, ας επικαλεστούμε, για ακόμη μία φορά, τις πρεσβείες της Πανσέπτου Προστάτιδός μας Αγίας Ειρήνης, προς τον Πανάγαθο και μεγάλο Ειρηνοποιό Θεό, να μας δώσει φώτιση, ομόνοια και νου καθαρό,να μαντεύουμε τα τεκτενόμενα γύρω μας.

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά”Source link