Τα 45 δευτερόλεπτα της ζεϊμπεκιάς – Ειδήσεις

Έχει περάσει μια εβδομάδα και συνεχώς έρχονται νέες αποκαλύψεις στο φως για την περίπτωση Πατούλη και πώς έχασε την υποψηφιότητα στην Αττική για ένα ζεϊμπέκικο

Τα 45 δευτερόλεπτα του βίντεο με το ζεϊμπέκικο του περιφερειάρχη το βράδυ της 27ης Ιουλίου (σε τραγούδι των Μάνου Λοΐζου-Λευτέρη Παπαδόπουλου με τη φωνή της Κατερίνας Στανίση) τελικά “ζάλισαν” τη Ν.Δ.: αμηχανία και – σε ορισμένους – δυσαρέσκεια προκάλεσαν οι άμεσες διαρροές που έδειχναν σαφώς προς πισωγύρισμα στο χρίσμα, παρά την παραδοχή του λάθους με δημόσια συγνώμη του περιφερειάρχη, ενόσω και στα υψηλά “γαλάζια” κλιμάκια αναγνωριζόταν το αυξημένο… πολιτικό ρίσκο.

Εκείνα τα δευτερόλεπτα, με ειλημμένη από νωρίς την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μεγάλη ανατροπή, οδήγησαν σε 72 ώρες οργιώδους παρασκηνίου στον άξονα Μαξίμου -Πειραιώς- Περιφέρειας -Δήμων- Πενταγώνου, αναφέρουν τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μητσοτάκης σήκωσε λίγες φορές το τηλέφωνο για οδηγίες στους εξ απορρήτων του και είδε στο γραφείο του μόνο δύο πρόσωπα, τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Γιώργο Παπανικολάου, διαπιστώνοντας γρήγορα ότι η κουβέντα με τον δήμαρχο Γλυφάδας δε θα κατέληγε πουθενά.

Το “θρίλερ” των τριών ημερών

Περισσότερες επαφές έτρεξαν 6+2 “ειδικοί απεσταλμένοι” – πρόσωπα ενεργά στο εν εξελίξει “παιχνίδι” της Αυτοδιοίκησης: Σταύρος Παπασταύρου, Γιάννης Μπρατάκος, Παύλος Μαρινάκης, Θανάσης Νέζης, Γιάννης Σμυρλής, Στέλιος Κονταδάκης αλλά και οι Διονύσης Χατζηδάκης και Μένιος Κορομηλάς από τη γραμματεία Αυτοδιοίκησης.

Στο τριήμερο διεργασιών υπήρξε μία απευθείας επικοινωνία Μαξίμου-Περιφέρειας, όταν ο Πατούλης ανακοίνωσε στον Π. Μαρινάκη ότι δε θα τραβήξει το σκοινί. Ακολούθησε η δήλωση απόσυρσης «χωρίς να ζητήσει κάτι…», επιμένουν “γαλάζιες” πηγές.

Αυτό δε σημαίνει ότι νωρίτερα δεν προσεγγίστηκαν κύκλοι του περιφερειάρχη με προτροπές, έως έμμεσες προειδοποιήσεις, να μη σταθεί απέναντι στη νέα κομματική επιλογή και να απελευθερώσει την ομάδα του.

Πιέσεις σε 5 Περιφέρειες

Η Αττική αποδείχτηκε το πιο δύσκολο κομμάτι του παζλ, αλλά δεν είναι το μοναδικό, καθώς η Ν.Δ. δέχεται πιέσεις εκ δεξιών σε άλλες πέντε Περιφέρειες.

Τη μέρα που ο Ν. Χαρδαλιάς πέρασε σχεδόν τέσσερις ώρες στο Μαξίμου, είχε ραντεβού με τον Π. Μαρινάκη η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, που αντιμετωπίζει τον πρώην δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή.

Στη Δυτική Μακεδονία ο πρώην βουλευτής Γιώργος Αμανατίδης (διαγραφείς πια από τη Ν.Δ.) είναι “αντάρτης” απέναντι στον Γιώργο Κασαπίδη. Στη Στερεά Ελλάδα ο Φάνης Σπανός αντιμετωπίζει τον Κώστα Μαρκόπουλο, πρώην βουλευτή και υπουργό επί Κώστα Καραμανλή.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, απέναντι στον Χρήστο Μέτιο είναι εκ νέου ο Χριστόδουλος Τοψίδης, ο οποίος έχασε για 1,5 μονάδα στον δεύτερο γύρο το 2019. Στο Βόρειο Αιγαίο ο Κώστας Μουντζούρης κοντράρει τον Αλκιβιάδη Στεφανή.

 

 Source link