Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης : Συγκέντρωση την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη στη Κεντρική Πλατεία Κοζάνης στις 6:30μμ

 

Το δικαίωμα του λαού σε Δημόσια Δωρεάν Υγεία είναι ζήτημα πρώτης γραμμής για την εργατική τάξη!

Όλοι στη συγκέντρωση την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη στη Κεντρική Πλατεία Κοζάνης στις 6:30μμ

Η κατάθεση του νομοσχεδίου εκτρώματος, παρά την καθολική καταδίκη του από χιλιάδες νοσοκομειακούς γιατρούς και τα συλλογικά τους όργανα, την ΟΕΝΓΕ, τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει δια πυρός και σιδήρου την πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας. Μια πολιτική που ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

Αυτό υπηρετεί το νομοσχέδιο και όχι τη δήθεν βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, την κάλυψη των κενών και την αύξηση του εισοδήματος των γιατρών. Αυτό υπηρετεί η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα μπορούν να ασκούν και ιδιωτικό έργο.

Με το νομοσχέδιο η Κυβέρνηση βάζει το μαχαίρι στο λαιμό του λαού καθώς κάθε ασθενής θα βρίσκεται αντιμέτωπος με το εκβιαστικό δίλημμα είτε να πληρώσει για τις υπηρεσίες υγείας ή θα καταδικάζεται σε πολύμηνες, πολύχρονες αναμονές για μία εξέταση, ένα χειρουργείο, με κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του. Η Κυβέρνηση δίνει την «ελευθερία» και την «επιλογή» του αμερικάνικου μοντέλου να «επιλέξεις» να πεθάνεις από αρρώστια ή να πεθάνεις από το κόστος της περίθαλψης μιλώντας προκλητικά για «τσιγκουνιά» του λαού που του έχουν τσακίσει τους μισθούς και χρυσοπληρώνει την ακρίβεια και την εκτίναξη του κόστους ζωής.

Ταυτόχρονα με το νομοσχέδιο εκβιάζονται οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, αν και εφόσον «θέλουν» να ενισχύσουν το εισόδημα τους, να βγουν στην πιάτσα της αγοράς και να χρησιμοποιούν σαν δεξαμενή πελατείας τα δημόσια νοσοκομεία. Ενώ προχωρούν στην πράξη σε μειώσεις μισθών στους υγειονομικούς που συνεχίζουν να δίνουν την μάχη ενάντια στην πανδημία. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν προβλέπεται καν χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Την ίδια ώρα που οι Κυβερνήσεις μοιράζουν απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους προκλητικά λένε ότι δεν περισσεύουν χρήματα για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς!

Την ίδια ώρα μετά από τη μαχητική κινητοποίηση πάνω από 25 συλλόγων γονέων και άλλων φορέων της Κοζάνης για το οξυμένο ζήτημα υποστελέχωσης της παιδιατρικής κλινικής του ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ νοσοκομείου Κοζάνης η απάντηση της υφυπουργού υγείας ήταν ότι «η Κοζάνη έχει πολλούς παιδίατρος δεν χρειάζεται να γίνουν προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας». Έτσι αντιμετωπίζουν το δικαίωμα του λαού και των παιδιών του στη πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Παλεύουμε για υψηλού επιπέδου δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας!

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο έκτρωμα!

 Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης καλεί σε μαζική, αγωνιστική απάντηση, ενάντια στο νομοσχέδιο πλήρους διάλυσης του δικαιώματος του λαού σε Δωρεάν Υγεία στέκεται στο πλευρό των υγειονομικών και στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

Ούτε βήμα πίσω! Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού μας, των γονιών μας, των παιδιών μας, δεν πρόκειται να γίνουμε.

Αγώνας για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, για δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Όλοι στη συγκέντρωση την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη στη Κεντρική Πλατεία Κοζάνης στις 6:30μμSource link