ΣΥΡΙΖΑ: Έδωσαν το στίγμα της μάχης από τα Χανιά ενόψει των εκλογών (βίντεο) – ΧανιάΟι άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτική εκδήλωση

Τους έξι άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν σε πολιτική εκδήλωση στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά ο πρώην υπουργός κ.Γιώργος Σταθάκης και ο βουλευτής κ. Παύλος Πολάκης.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για τη μάχη που δίνουν, με στόχο όπως τόνισαν, μια παραγωγική στροφή της οικονομίας.

Έτοιμος να καταθέσει ένα δεσμευτικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα για την επόμενη μέρα της προοδευτικής διακυβέρνησης θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον πρώην Υπουργό κ. Γιώργο Σταθάκη, μετά το τέλος της καμπάνιας. «Η μάχη που δίνουμε είναι για τη βελτίωση του εισοδήματος των πολιτών, με τα μέτρα για τον κατώτατο μισθό, για το αφορολόγητο των ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων και μια σειρά από άλλα μέτρα ανακούφισης και βελτίωσης, μιας πιο δίκαιης κατανομής του εισοδήματος» σημείωσε ο κ. Σταθάκης, υπογραμμίζοντας ότι στο επίκεντρο είναι οι βασικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, «την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, όπου η Νέα Δημοκρατία ευθύνεται για τον τρόπο με τον οποίο τα χειρίζεται, δημιουργώντας τεράστια ανισοκατανομή στον πλούτο αυτής της χώρας υπέρ ενός μικρού αριθμού εταιριών και επιχειρήσεων, τραπεζών, ενεργειακών εταιριών».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν τη Νέα Δημοκρατία για την πολιτική της απέναντι στην ακρίβεια που μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά αλλά και για την πλήρη κατάργηση όπως είπαν του κοινωνικού κράτους. Ο βουλευτής Χανίων κ. Παύλος Πολάκης τόνισε ότι «το βάρος των αποκαλύψεων για τις υποκλοπές είναι πάρα πολύ μεγάλο. Η ακρίβεια δημιουργεί κάθε μέρα φθορά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία αποδείχτηκε ότι όλα τα μεγάλα λόγια που έλεγε το 2019 ότι θα φτιάξει ένα λειτουργικό Ευρωπαϊκό κράτος, θα μειώσει τους φόρους και θα φέρει την αξιοκρατεία, ήταν τα φληναφήματατα οποία έκρυψαν ότι έφτιαξε ένα σκληρό παρακρατικό μηχανισμό που θυμίζει ΕΡΕ του ‘50 για να διαχειρίζεται τη ροή του χρήματος από τα deals με τα μεγάλα συμφέροντα που εκπροσωπεί». 

Από την πλευρά του ο κ. Σταθάκης είπε ότι «στον αντίποδα της διάλυσης του κοινωνικού κράτους που επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία, στην ανώτατη εκπαίδευση,  με την αναγνώριση των ψευτοκολεγίων ,με την επιβολή υποχρεωτικών διδάκτρων για τα μεταπτυχιακά στα δημόσια πανεπιστήμια, με την πανεπιστημιακή αστυνομία και με τη διάλυση του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την καθολική ενίσχυση του συστήματος δημόσιας εκπαίδευσης».  

Καυστικά σχολίασε ο Παύλος Πολάκης τις αποκαλύψεις και τις εξελίξεις στην υπόθεση Καϊλή ενώ και ο Γιώργος Σταθάκης τόνισε ότι απηχούν το βάθος της πολιτικής διαφθοράς. «Δείχνουν ότι όλοι αυτοί οι ακροκεντρώοι, όλοι αυτοί οι Πασοκογενείς κήρυκες του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, ήταν και είναι βαθιά χωμένοι μέσα στη διαφθορά» είπε μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης.

 


[ad_2]
Source link