Στο σφυρί το στέμμα, ο μανδύας και το πιάνο του Freddie Mercury – Ειδήσεις

Άλλα αντικείμενα που θα πουληθούν είναι το στέμμα και ο μανδύας που φόρεσε ο Μέρκιουρι στο φινάλε της τελευταίας περιοδείας των Queen, το 1986, η τιμή των οποίων υπολογίζεται από 60.000 έως 80.000 λίρες

Tη δυνατότητα να μπουν σε ένα σχεδόν πανομοιότυπο αντίγραφο του σπιτιού του, θα έχουν οι θαυμαστές του Φρέντι Μέρκιουρι.

Χιλιάδες αντικείμενα που ανήκαν στον τραγουδιστή των Queen θα εκτεθούν επί ένα μήνα στον οίκο Sotheby’s, ενώ στη συνέχεια θα δημοπρατηθούν, σε τιμές που κυμαίνονται από 40 λίρες μέχρι εκατομμύρια.

Σπάνια αντικείμενα, όπως χειρόγραφα με στίχους των τραγουδιών του, έργα τέχνης και συλλεκτικά είδη από το σπίτι του Μέρκιουρι στο Λονδίνο, το Γκάρντεν Λοτζ, φυλάσσονταν από τη στενή φίλη του, τη Μαίρη Οστιν, μετά τον θάνατό του, το 1991, από πνευμονία σχετιζόμενη με το AIDS από το οποίο έπασχε.

«Μετατρέψαμε τον χώρο ώστε να δώσουμε μια αίσθηση του πώς ήταν να ζεις στο σπίτι αυτό με τον Φρέντι», είπε ο Ντέιβιντ ΜακΝτόναλντ, ο επικεφαλής πωλήσεων του οίκου στο Λονδίνο. «Αν έμπαινε εκείνος μέσα, θα αναγνώριζε αμέσως κάποιους από τους χώρους που δημιουργήσαμε», πρόσθεσε.

Στο επίκεντρο της δημοπρασίας είναι το αγαπημένο, μαύρο πιάνο Yamaha του Μέρκιουρι, στο οποίο συνέθεσε το επικό τραγούδι “Bohemian Rhapsody” το 1975. Εκτιμάται ότι η τιμή του θα κυμανθεί στα 2-3 εκατομμύρια λίρες. «Ηταν προέκταση του εαυτού του, το όχημα δημιουργικότητάς του», είπε η Οστιν για το πιάνο. «Δεν κάπνιζε ποτέ στο πιάνο, ούτε ακουμπούσε ποτήρια επάνω του και φρόντιζε να μην το κάνει και κανείς άλλος. Το πιάνο ήταν πάντα πεντακάθαρο», πρόσθεσε.

Άλλα αντικείμενα που θα πουληθούν είναι το στέμμα και ο μανδύας που φόρεσε ο Μέρκιουρι στο φινάλε της τελευταίας περιοδείας των Queen, το 1986, η τιμή των οποίων υπολογίζεται από 60.000 έως 80.000 λίρες.

Υπάρχουν επίσης μια ασημένια χτένα μουστακιού του κοσμηματοπωλείου Tiffany (400-600 λίρες) και χειρόγραφοι στίχοι των τραγουδιών “We are the champions” (200-300.000 λίρες) και “Killer Queen” (50-70.000 λίρες).Source link