Στο Σπήλι Ρεθύμνου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος – ΡέθυμνοΟ σεβασμιότατος μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος στο Σπήλι με τον μακαριώτατο παπά και πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β’


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη, το πρωί της Δευτέρας 12ης Δεκεμβρίου 2022, στο Σπήλι, όπου, μαζί με τον πολυσέβαστο Γέροντα Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίο, Ποιμενάρχη της περιοχής, υποδέχθηκαν τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’.

Ο Μακαριώτατος, αφού προσκύνησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρου και Χαραλάμπους Σπηλίου, επέβλεψε, στην πλησιόχωρη αίθουσα, την προετοιμασία του Μουσείου, που είναι αφιερωμένο στην πορεία του Πατριάρχου Θεοδώρου, ο οποίος, ως γνωστόν, ξεκίνησε από την Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, στην οποία επί σειρά ετών υπηρέτησε πλησίον του Γέροντός του, του από Λάμπης και Σφακίων μακαριστού Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Θεοδώρου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Πρόδρομος είχε την ευκαιρία να λάβει την ευχή και την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου μετά την προ ολίγων μηνών ενθρόνισή του στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Μάλιστα, ο Μητροπολίτης μας προσέφερε στον Μακαριώτατο την πρώτη του Καινή Διαθήκη, την οποία είχε από λαϊκός και στην οποία αποτυπωνόταν χειρόγραφα κάθε ένα βήμα στην εκκλησιαστική πορεία και διακονία του Μακαριωτάτου.

Ο Μακαριώτατος με συγκίνηση δέχθηκε το δώρο αυτό, το οποίο αμέσως κατέθεσε για να εκτεθεί στο εν λόγω Μουσείο.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

 


[ad_2]
Source link