Στέφθηκε βασιλιάς ο Κάρολος – Νέα εποχή για τη βρετανική μοναρχία – Άμεση Ενημέρωση

God save the King. Ο Κάρολος Γ’ στέφθηκε βασιλιάς της Βρετανίας από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι σε μια μεγαλοπρεπή και βαθιά θρησκευτική τελετή στο Λονδίνο. Ο Αρχιεπίσκοπος τοποθέτησε το ηλικίας 360 ετών Στέμμα του Αγίου Εδουάρδου στο κεφάλι του μονάρχη καθώς εκείνος καθόταν σε έναν θρόνο του 14ου αιώνα στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ.

Ο Κάρολος διαδέχθηκε τη μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ μετά τον θάνατό της τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο βασιλιάς αποβιβάστηκε από τη χρυσή άμαξα λίγο πριν τη μια το μεσημέρι του Σαββάτου, φορώντας έναν λευκό μανδύα και συνοδευόμενος από τη βασίλισσα Camilla. Το βασιλικό ζεύγος κατευθύνθηκε, μέσω του The Mall, στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, όπου από νωρίς έχουν συγκεντρωθεί οι 2.200 καλεσμένοι που παρακολουθούν δια ζώσης την τελετή.

Πρώτη στο Αββαείο του Γουέστμινστερ μπήκε η βασίλισσα Καμίλα, με τα εγγόνια της να την ακολουθούν και να κρατούν την ουρά του μανδύα της.

Στη συνέχεια μπήκε στο Αββαείο ο βασιλιάς Κάρολος με τον πρίγκιπα George, εγγονό του και δεύτερο διάδοχο του θρόνου να τον ακολουθεί και να του κρατά την κάπα.

Ακολουθούσαν πίσω του ο πρίγκιπας William, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Kate Middleton και η πριγκίπισσα Charlotte, με τον πρίγκιπα Louis.

 
 
 Source link