Σοκ στα Χανιά με την υπόθεση εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών – Στο στόχαστρο γνωστός γυναικολόγος

Υπόθεση εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών ερευνά η Αστυνομία στα Χανιά που πιθανόν να βρίσκεται μπροστά στην εξάρθρωση κυκλώματος με πολύχρονη δράση που είχε απλώσει τα πλοκάμια του και εκτός Ελλάδας.

Πηγές αναφέρουν ότι ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τουλάχιστον ενός γυναικολόγου, ιδιοκτήτη κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά, ενώ στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και δεύτερος γιατρός του μαιευτικού κλάδου.

Οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οργανωμένου Εγκλήματος σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων διερευνούν αν πίσω από περιπτώσεις δωρεάς ωαρίων και παρένθετης μητρότητας, βρίσκονται υποθέσεις εμπορίας βρεφών. Φέρονται να έχουν προβεί σε ελέγχους τόσο στις εγκαταστάσεις κέντρου εξωσωματικής γονιμοποίησης όσο και σε σπίτια των φερόμενων ως εμπλεκόμενων.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο έχουν προσαχθεί για ανάκριση αλλοδαπές που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση ενώ πηγές αναφέρουν ότι εξετάζεται επίσης η συμμετοχή στο κύκλωμα, δικηγόρου και συμβολαιογράφου.

Πηγή:neakriti.grSource link