Σεμινάριο για σύσταση ομάδας Προφορικής Ιστορίας – Galaksias.com

Το πρώτο βήμα για τη σύσταση Ομάδας Προφορικής Ιστορίας στη Χίο πραγματοποιείται με τη διοργάνωση σεμιναρίου με θέμα “Εισαγωγή στην Προφορική Ιστορία – Δημιουργία Ομάδας Προφορικής Ιστορίας – Συνεντεύξεις“.

Το σεμινάριο που είναι δωρεάν, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιανουαρίου 2023 και το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου, από το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Χίου (ΕΠΠΟΧΙ) σε συνεργασία με τους Φίλους της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Χίου Κοραής. Οι εργασίες του τριήμερου σεμιναρίου φιλοξενούνται στο Κτήριο Β’ της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Χίου “Κοραής”.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση opichiou@gmail.com, μέχρι και την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου.

Eισηγήτριες του σεμιναρίου θα είναι η Τασούλα Βερβενιώτη, ιστορικός, πρωτεργάτρια στη δημιουργία των Ομάδων Προφορικής Ιστορίας στην Ελλάδα και η Νάση Σιαφάκα, ομότιμη Καθηγήτρια Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Τέξας των ΗΠΑ, συντονίστρια της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Χαλανδρίου.

Το σεμινάριο υποστηρίζουν ως χορηγοί οι φορείς:
Λαογραφικός Πολιτιστικός Όμιλος Χίου «Λέων Αλλάτιος»,
Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Θυμιανών,
Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος “ΟΙ ΑΜΑΔΕΣ”,
Επιστημοινικό Δίκτυο Α.Μ.Α.Δ.Ε.Σ.,
Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη “ο Φάρος”,
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βολισσού “Ο Όμηρος”,
“Πιτυός- Προορισμός” ΚΟΙΝΣΕΠ,
Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Νεοχωρίου “Άγιος Μηνάς”,
Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Βασιλεωνοίκου,
Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάδας,
Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου,
Φιλοπρόοδος Όμιλος Κάμπου,
Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων.Source link