Σίσσυ Χρηστίδου για συνεπιμέλεια: «Πρέπει να μπει μπροστά το συμφέρον του παιδιού»

Με αφορμή τη συνέντευξη της Τζίνας Αλιμόνου στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» η Σίσσυ Χρηστίδου θέλησε να κάνει το δικό της σχόλιο πάνω στη συνεπιμέλεια των παιδιών. Η παρουσιάστρια δεν θέλησε να αναφερθεί καθόλου στην προσωπική της ζωή και τόνισε πώς θα έπρεπε να είναι κανονικά η συνεπιμέλεια ανάμεσα σε δύο διαζευγμένους γονείς.

«Με βρίσκει σύμφωνη στα περισσότερα, δεν το συζητάω. Μη με κοιτάτε… Μπορεί ο καθένας να λέει τη γνώμη του, εγώ δεν ενοχλώ», ανέφερε αρχικά η Σίσσυ Χρηστίδου.

«Η συνεπιμέλεια αφορά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των γονιών. Το πρόβλημα στη χώρα μας είναι ότι δεν έχουμε εξειδικευμένα δικαστήρια και δικαστές για οικογενειακό δίκαιο. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική», συμπλήρωσε η παρουσιάστρια.

«Αν ο πατέρας δεν έχει τη διάθεση να ασχοληθεί και να κάνει πράγματα με το παιδί του… Η συνεπιμέλεια θέλει συνεργασία, αν εμείς διαφωνούμε για το παιδί αν θα βάλει σιδεράκια ή όχι, πρέπει κάποιος να αποφασίσει. Υπάρχουν γονείς που εργαλειοποιούν τα παιδιά. Η μαμά δεν θα βάλει ποτέ τα παιδιά κάτω από τον εαυτό της. Στη συνεπιμέλεια πολλές φορές μιλάμε σαν να είναι περιουσιακό στοιχείο, μαζί το κάναμε μισό μισό. Δεν το τραβάς δεξιά και αριστερά. Εγώ όταν χώρισα του είπα “Πόσες μέρες θέλεις; Πάρτα”. Δεν έκατσα να κάνω ζύγισμα. Ας μη μπούμε σε προσωπικά. Δεν θέλω να μιλήσω για μένα όπως καταλαβαίνεις. Πρέπει να μπει το συμφέρον του παιδιού μπροστά», τόνισε η Σίσσυ ΧρηστίδουSource link