Σάμος: Οι τομεάρχες υγείας και άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ εξειδίκευσαν το πρόγραμμα”Δικαιοσύνη παντού”

Με εκτενείς αναφορές στην υγεία με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση του νόμου για τη δευτεροβάθμια υγειονομική περίθαλψη οι τομεάρχες Υγείας και Άμυνας, Δώρα Αυγέρη και Πάνος Ρήγας αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στην Σάμο, προσπάθησαν να περιγράψουν το σχέδιο της Ν.Δ που αφορά στην ιδιωτικοποίηση τόσο στο χώρο της υγείας όσο και της παιδείας. Στον αντίποδα παρέθεσαν τα όσα δηλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει το κοινωνικό κράτος με την ανάκτηση της εργασίας, ένα νέο ισχυρό ΕΣΥ με νέα γερά θεμέλια στη δημόσια υγεία και κοινωνικές πολιτικές για ΑΜΕΑ.

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη και Πάνος Ρήγας κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο νησί του “Πυθαγόρα”, επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Καρλόβασι, τον δήμαρχο ανατολικής Σάμου και το βράδυ μίλησαν σε πολιτική εκδήλωση στο αμφιθέατρο της Π.Ε Σάμου με θέμα “Ενίσχυση του εισοδήματος”. Οι ομιλητές εξειδικευσαν τους έξι άξονες του προγράμματος “Δικαιοσύνη παντού” όπως παρουσιάστηκαν στην ΔΕΘ 2022 από τον Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν παρουσία των μελών της Νομαρχιακής εΕπιτροπής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ Νίκο Κακλαμάνη και Πένυ Δεμερτζή αναφέρθηκαν κυρίως στην υγεία και στο πισωγύρισμα στο 1980 όπως ανέφεραν για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Σχετικά με τους πλειστηριασμούς ανέφεραν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε προχώρησε σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ενώ αναφορικά με τα επιτόκια των τραπεζών και την μη παρέμβαση της κυβέρνησης είπαν ότι το κόμμα τους θα φορολογήσει τα κέρδη των τραπεζών. Από την πλευρά του ο Πάνος Ρήγας ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει καταργήσει επί της ουσίας το Μεταφορικό Ισοδύναμο το οποίο έχει να δοθεί από τα τέλη του 2020. Τέλος όσον αφορά τις επικείμενες εκλογές οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι το κόμμα τουςείναι έτοιμο για εκλογές ανά πάσα στιγμή ακόμα και αύριο, με το 75% περίπου των ψηφοδελτίων να έχουν συγκροτηθεί και τόνισαν ότι όταν ο λαός τους δώσει την εντολή διακυβέρνησης Θα απευθυνθούν στις δημοκρατικές δυνάμεις ώστε να υπάρξει σύντομα κυβέρνηση συνεργασίας “για να απαλλαχθεί η χώρα από την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που υπήρξε ποτέ” τόνισαν χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά.

Η επίσκεψη των τομεαρχών είχε ως σκοπό την επαφή με τις τοπικές κοινωνίες, τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ.Source link