Ρέθυμνο: Νέα παιδική χαρά στην Ελεύθερνα  μέσα από τη συνεργασία του Δήμου και της τοπικής εκκλησίας  – ΡέθυμνοΟ οικοπεδικός χώρος παραχωρήθηκε χωρίς αντάλλαγμα, για δέκα χρόνια, με δυνατότητα ανανέωσης της παραχώρησης εφόσον κριθεί αναγκαίο από τους συμβαλλόμενους για την εξυπηρέτηση του συγκεκριμένου σκοπού

Μια σύγχρονη παιδική χαρά θα αποδοθεί στο άμεσο μέλλον στην πολυάριθμη κοινότητα των παιδιών της Ελεύθερνας χάρη στη θετική  ανταπόκριση της Ενορίας  Ελεύθερνας στο αίτημα του Δήμου Ρεθύμνης  για  δωρεάν παραχώρηση ακινήτου ιδιοκτησίας της,  προκειμένου ν’ αξιοποιηθεί προς όφελος πρωτίστως των παιδιών αλλά και του συνόλου των κατοίκων κι επισκεπτών  της Κοινότητας.

Με την υπογραφή  της σύμβασης χρησιδανείου μεταξύ του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη και του Αιδεσιμώτατου π. Κωστή Τσιλιγκάκη/Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας Ελεύθερνας παραχωρήθηκε στο Δήμο Ρεθύμνης ακίνητο  έκτασης 1.102,05 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη θέση «Γεφυράκι», εντός των ορίων του οικισμού, για τη δημιουργία νέας  Παιδικής Χαράς.

Ο εν λόγω οικοπεδικός χώρος παραχωρήθηκε χωρίς αντάλλαγμα,  για δέκα χρόνια, με δυνατότητα ανανέωσης της παραχώρησης εφόσον κριθεί αναγκαίο από τους συμβαλλόμενους για την εξυπηρέτηση του συγκεκριμένου σκοπού.

Ο Δήμος Ρεθύμνης ευχαριστεί θερμά την Ενορίας της Ελεύθερνας για τη γενναιοδωρία της, την αλληλεγγύη και την κοινωνική  ευαισθησία που επέδειξε στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, δίδοντας λύση στη δυσκολία εξεύρεσης κατάλληλου χώρου εντός του Οικισμού.

Με σεβασμό στους όρους της σύμβασης και στην ποιότητα της προσφοράς,  ο Δήμος  Ρεθύμνης ξεκινά άμεσα τις  εργασίες κατασκευής και, σύντομα, τα παιδιά της Ελεύθερνας θα έχουν στη διάθεσή τους μια Παιδική Χαρά εξοπλισμένη με σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια,  όπως αξίζουν και δικαιούνται.

Φωτογραφία αρχείου


[ad_2]
Source link