Πυρκαγιά στη ΔΟΥ Ηρακλείου: Έρευνες για το φωτοτυπικό της κεντρικής αίθουσας, κάηκε το γραφείο 10 – Χωρίς ρεύμα Εφορία και ΟΑΕΔ – ΗράκλειοΗράκλειο
Το κεντρικό φωτοτυπικό βρίσκεται στην κεντρική αίθουσα ανατολικά του ορόφου ενώ οι ζημιές προκλήθηκαν στο “κρίσιμο” γραφείο 10

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η φωτιά τη νύχτα στη ΔΟΥ Ηρακλείου καθώς αυτή σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εκδηλώθηκε στην κεντρική αίθουσα και συγκεκριμένα στο γραφείο 10 όπου κόβονται διπλότυπα οίκοθεν, γίνονται διαγραφές, εκδίδονται ενημερότητες, γίνονται επιστροφές, βεβαιώσεις φόρων και συμψηφισμοί.

Η μεγάλη αίθουσα είναι ουσιαστικά τα γραφεία που εκτελείται η τελική φάση των πράξεων και βρίσκεται και το Ταμείο. Η φωτιά προκάλεσε τέτοια καταστροφή που δεν μπορεί να λειτουργήσει η ΔΟΥ καθώς η εγκατάσταση ηλεκτρικού ρεύματος φαίνεται να καταστράφηκε και κανένα γραφείο δεν έχει ρεύμα ούτε μπορεί να γίνει τηλεργασία ενώ ζημιές δεν προκλήθηκαν σε γραφεία με «αγκάθια» για τους φορολογούμενους όπως το νομικό τμήμα, του ΦΠΑ, των τελών κυκλοφορίας δηλαδή τα γραφεία που βρίσκονται στη δυτική πλευρά του ορόφου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση το ανακριτικό της Πυροσβεστικής εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για την εκδήλωση της πυρκαγιάς από τον εμπρησμό ως το βραχυκύκλωμα. Μάλιστα εξετάζεται προσεκτικά το ενδεχόμενο βραχυκυκλώματος από υπερθέρμανση του μεγάλου κεντρικού φωτοτυπικού που βρίσκεται στην κεντρική αίθουσα. Ωστόσο από την πυρόσβεση και τα νερά που έπεσαν προκλήθηκε πρόβλημα και στη λειτουργία του ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ ακριβώς κάτω από την Εφορία Ηρακλείου. Η Πυροσβεστική φαίνεται να αξιοποιεί το βιντεοληπτικό υλικό για να αποκλείσει το ενδεχόμενο εμπρησμού.


Πηγή


[ad_2]
Source link