Πρωτόγνωρο ενδιαφέρον από Ευρώπη και Αμερική έως το Κατάρ (βίντεο) – Ρέθυμνο – Galaksias.comΑντίστροφα έχει ξεκινήσει να μετρά ο χρόνος για τους χιλιάδες καρναβαλιστές του Ρεθύμνου, οι οποίοι μετά από τρία χρόνια αδράνειας, μπαίνουν δυναμικά στην γραμμή εκκίνησης για την διεξαγωγή του ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού

  • Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι
  • «Ανάσταση» μετά από τρία χρόνια αδράνειας
  • Σχεδόν 10 εκ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα «πέσουν» στην αγορά
  • Τριάντα επτά ομάδες εισέρχονται στην «γραμμή εκκίνησης»

Ο κορυφαίος αυτός θεσμός για το Ρέθυμνο αποτελεί επίσης μια τεράστια πηγή εσόδων, καθώς εκτιμάται ότι μέσα ένα μήνα θα «πέσουν» στην τοπική αγορά σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ, την ίδια στιγμή που πρωτόγνωρο είναι φέτος το ενδιαφέρον που καταγράφεται και από μεγάλους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, με τις κρατήσεις ήδη -κυρίως για το τελευταίο τετραήμερο- να αυξάνονται με ταχύτητα φωτός. 

Μετά από τρία χρόνια απουσίας λόγω κορωνοϊού και περιοριστικών μέτρων, έφτασε φέτος η μεγάλη ώρα για τους σχεδόν 15 χιλιάδες καρναβαλιστές του Ρεθύμνου που θα συμπαρασύρουν με το κέφι και την ζωντάνια τους μία ολόκληρη πόλη, την ώρα που εκατοντάδες επιχειρηματίες προσδοκούν να εισρεύσει στα ταμεία τους «ζεστό» χρήμα. 

Και επειδή ουδείς παραβλέπει την τεράστια συνεισφορά του ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού στην τοπική οικονομία, με απλές μαθηματικές πράξεις υπολογίζεται ότι τα έσοδα φέτος αναμένεται να αγγίξουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ. 

Η «Ανάσταση» του ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού μεταφράζεται σε 37 μέχρι στιγμής ομάδες, εκ των οποίων οι μισές έχουν ήδη αρχίσει να ράβουν τις στολές τους και να προετοιμάζουν τα άρματα τους για την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που -εκτός απροόπτου- θα διεξαχθεί στις 26 Φεβρουαρίου. 

Το Ρεθυμνιώτικο καρναβάλι -που είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας και το μεγαλύτερο στην Κρήτη- προσελκύει παραδοσιακά Έλληνες και αλλοδαπούς επισκέπτες, που φτάνουν σε σημείο να δηλώνουν ακόμα και συμμετοχή σε καρναβαλικές ομάδες. 

Φέτος όμως αυτό που συμβαίνει είναι πρωτόγνωρο, καθώς καταγράφονται ήδη υψηλά ποσοστά κρατήσεων κυρίως για το τελευταίο τετραήμερο για επισκέπτες μεταξύ άλλων από την υπόλοιπη Ελλάδα, την Κύπρο, την Γαλλία, την Αγγλία, την Ολλανδία, τις Σκανδιναβικές χώρες, την Αμερική αλλά και το πολυσυζητημένο τελευταία Κατάρ. 

Ήδη το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με τον δήμο Ρεθύμνου «επενδύει» στο «ρεθυμνιώτικο καρναβάλι» θεωρώντας το ως έναν «χρυσό» θεσμό που δίνει «φιλί ζωής» στον χειμερινό τουρισμό. 


[ad_2]
Source link