“Προτεραιότητά μας η σύσταση περιουσιολογίου του Δήμου” – Galaksias.com

«Η νέα δημοτική αρχή θα έχει βασική της προτεραιότητα τη σύσταση ενός «περιουσιολογίου» του Δήμου Χίου. Εκεί, σε ψηφιακή αποτύπωση θα επισημαίνονται όλα τα δημοτικά ακίνητα και θα παρέχεται η δυνατότητα στο δημότη ή ενδιαφερόμενο επενδυτή ηλεκτρονικά να εκδηλώσει τη βούληση του να συμμετέχει σε ανοιχτό διαγωνισμό εκμίσθωσης του ακινήτου που επιθυμεί να αξιοποιήσει», αναφέρει σε άρθρο- παρέμβαση ο υποψήφιος Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής.


Ο πρώην Δήμαρχος Ομηρούπολης κ. Μαλαφής, που από τον περασμένο Ιούλιο έχει ανακοινώσει την διάθεσή του να είναι υποψήφιος για το αξίωμα του Δημάρχου στο Δήμο Χίου, στο άρθρό του επιρρίπτει ευθύνες στην νυν Δημοτική Αρχή του νησιού για το ότι δεν αξιοποιεί τη δημοτική περιουσία.

«Τι υποχρεώνει τον Δήμο Χίου, μεγαλύτερο ιδιοκτήτη γης στο νομό, να καταφεύγει σε λύσεις εκμίσθωσης για να λύσει τα στεγαστικά του ζητήματα, αντί η αξιοποίηση της τεράστιας περιουσίας του να αποφέρει πόρους στα ταμεία του και να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την τοπική κοινωνία;», διερωτάται με αφορμή την ανακοίνωση από πλευράς της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου ότι ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση σε ακίνητό της που θα το νοικιάσει ο Δήμος.

«Η καταγραφή και αξιοποίηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας είναι υπόθεση που υπερβαίνει τον ορίζοντα μιας θητείας», σχολιάζει και δηλώνει πως εφόσον εκλεγεί τότε «η νέα δημοτική αρχή θα διαμορφώσει ένα οργανόγραμμα στέγασης όλων των υπηρεσιών της σε ιδιόκτητους χώρους με αποκεντρωτική φιλοσοφία. Η περιουσία του Δήμου πρέπει να επιστρέφει ως υπηρεσία στο δημότη. Αυτό ήταν και το πνεύμα των περισσότερων από τους δωρητές. Να είναι πυροδότης ανάπτυξης και τροφός του δημοτικού ταμείου κι όχι διαχρονικό βαρίδι και δείκτης ανικανότητας».Source link