Πορεία διαμαρτυρίας κατά του ΝΑΤΟ

Πλήθη διαδηλωτών βγήκαν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν για τις πολιτικές της Γαλλίας έναντι της Ρωσίας και την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Η μεγάλης κλίμακας συγκέντρωση οργανώθηκε από το δεξιό κόμμα Les Patriotes (Οι Πατριώτες), με επικεφαλής τον Florian Philippot, πρώην αναπληρωτή επικεφαλής του Εθνικού Ράλι της Μαρίν Λεπέν.

Ο Philippot οργανώνει διαδηλώσεις που ονομάζονται «η αντίσταση» από το φθινόπωρο, απαιτώντας να αποχωρήσει η Γαλλία από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, καθώς και επικρίνοντας την οικονομική και εξωτερική πολιτική του προέδρου Emmanuel Macron. Το Σάββατο, διαδηλωτές εθεάθησαν να κρατούν πανό και πλακάτ που έγραφαν: “Η Γαλλία πρέπει να φύγει από το ΝΑΤΟ”, “Παραπομπή του Μακρόν” και “Αντίσταση!”.

Στο μεταξύ, η γαλλική οικονομία αντιμετωπίζει μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Γαλλίας. Οι γαλλικές εξαγωγές, ο πληθωρισμός και τα επιτόκια, οδήγησαν τους ειδικούς των τραπεζών να πιστεύουν ότι η γαλλική οικονομία θα αναπτυχθεί μόνο κατά 0,3% το 2023, παρά τις προηγούμενες προσδοκίες για ανάπτυξη 1%. Αυτή η υποτονική ανάπτυξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα για τους κρατικούς προϋπολογισμούς.

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

Πηγή

Source link