ΠΑΓΝΗ: Καλύτερη η κατάσταση της υγείας της 4χρονης που κινδύνευσε να πνιγεί με φιστίκι – ΗράκλειοΤο 4χρονο κοριτσάκι, που αποσωληνώθηκε στις αρχές τις εβδομάδας, είναι σε καλύτερη κατάσταση, ωστόσο υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr

Το 4χρονο κοριτσάκι που αποσωληνώθηκε στις αρχές της εβδομάδας και το οποίο διεκομίσθη από την Σαντορίνη, αφού κατάπιε φιστίκια, με αποτέλεσμα ένα από αυτά να βρεθεί στον δεξιό της πνεύμονα και να κινδυνεύσει να πνιγεί, είναι σε καλύτερη κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ειδικότερα, η 4χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση του ξένου σώματος, μάλιστα είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Στυλιανό Κτενιαδάκη, ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr.

Υπενθυμίζεται ότι το σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου όταν κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αερομεταφορά του κοριτσιού από την Σαντορίνη στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, το 4χρονο κοριτσάκι δυσκολευόταν να αναπνεύσει, μετά την κατάποση ξένου σώματος.

Άμεσα οι γιατροί στην Σαντορίνη κινητοποιήθηκαν και έκριναν επιβεβλημένη την μεταφορά του παιδιού σε νοσοκομείο του Ηρακλείου για την αντιμετώπιση του περιστατικού. Αφού μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση άμεσα.


[ad_2]
Source link