Ο Τάσος Χαλκιάς για τον σάλο που προκάλεσε η παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου στην Επίδαυρο

Ο Τάσος Χαλκιάς εξέφρασε την άποψή του για τον σάλο που προκάλεσε πρόσφατα η παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου στην Επίδαυρο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα OnTime.

«Για να ανέβουν αυτές οι παραστάσεις στην Επίδαυρο, κάποιοι αποδέχθηκαν τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες, οι οποίοι είναι εγνωσμένης αξίας γι’ αυτούς που ήξεραν πού έβαζαν την υπογραφή τους, οπότε ήταν γνωστό στους υπευθύνους του Φεστιβάλ περίπου τι παραστάσεις θα γίνουν», ανέφερε αρχικά ο Τάσος Χαλκιάς.

«Άρα οι καλλιτέχνες που πήραν την έγκριση για να πάνε στην Επίδαυρο έρχονται πολύ μετά στην οποιαδήποτε κριτική. Υπάρχει μια πρόσφατη συνέντευξη της κυρίας Μιμής Ντενίση, η οποία βάζει αρκετά καλά την τοποθέτηση των πραγμάτων, με την έννοια ότι το ζητούμενο είναι ότι πρέπει να μάθουμε εμείς τι θέλουμε από την Επίδαυρο.

Μόνο που το θέμα δεν είναι τι θέλουμε εμείς αλλά τι θέλουν αυτοί που αποφασίζουν. Ή για να μάθουν τι θέλουν αυτοί που αποφασίζουν, θα πρέπει να συνδιαλλαγούν, να κουβεντιάσουν σοβαρά με πρόσωπα του καλλιτεχνικού στερεώματος, τα οποία δεν είναι ιδιαιτέρως του «πειράματος», γιατί το «πείραμα» βεβαίως πρέπει να υπάρχει και να δοκιμάζονται και οι νέες τάσεις ή οι νέες μορφές Τέχνης, όμως δεν είναι απαραίτητο όλα αυτά να δοκιμάζονται στην Επίδαυρο», επισημαίνει στη συνέχεια ο ηθοποιός.

«Φταίνε αυτοί οι οποίοι παίζουν τα δικά μας τα λεφτά στα ζάρια, γιατί οι φόροι του Έλληνα φορολογούμενου είναι στα Κρατικά Θέατρα και στα υπουργεία, από εκείνο τον «μπεζαχτά» παίρνουνε λεφτά και κάνουν τους… μάγκες. Από εκεί λοιπόν είναι η ιστορία και δεν είναι στον κάθε καλλιτέχνη, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει την άποψή του και πολύ καλά έκανε κατά τη δική μου άποψη», τονίζει ο Τάσος Χαλκιάς σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

«Εκείνο για το οποίο διαφωνώ πλήρως με τον οποιοδήποτε καλλιτέχνη και τις αποφάσεις των ιθυνόντων οι οποίοι αποφασίζουν να φέρουν αυτούς τους «πειραματίες» να μας δείξουν το «πείραμά» τους στην Επίδαυρο είναι: διάβασε, μάθε, πλησίασέ το, είναι κλασικό, φωτίζει και μερικές φορές το φως του στραβώνει! Δεν είναι μουσειακό να το βάλεις σε ένα ράφι για να μας φέρεις τα δικά σου σκουπίδια να τα βάλεις, γιατί οι κάδοι μας δεν είναι αρκετοί!», καταλήγει ο δημοφιλής ηθοποιός.Source link