Ο πολιτικός πολιτισμός και η πολιτική παιδεία ως κύριο ζητούμενο στις μέρες μας

Πριν από λίγες ημέρες, και πιο συγκεκριμένα την 8η Αυγούστου, είχαμε την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν δύο μήνες μετά, στις 8 Οκτωβρίου.

Υπηρετώντας την Αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια, έχω συλλέξει την απαραίτητη εμπειρία και θέλω να πιστεύω ότι έχω χτίσει μια στέρεη σχέση εμπιστοσύνης με τους συμπολίτες μου.

Στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2029, η ανακοίνωση της επίσημης καθόδου μου στις επερχόμενες εκλογές έχει ήδη πραγματοποιηθεί και θα είναι με τη Δημοτική Παράταξη “Δικαίωμα στην Πόλη” με επικεφαλής τον Αλέξη Καλοκαιρινό.

Ξεκινάμε το όμορφο αυτό ταξίδι για να συνδιαμορφώσουμε, όλοι μαζί, το μέλλον της πόλης μας, το αύριο του τόπου μας.

Οραματίζομαι, επιθυμώ, εύχομαι και προκρίνω στο ταξίδι αυτό, από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου μέχρι και το τέλος των εκλογών, να επικρατήσει ένα κλίμα πολιτικού πολιτισμού και πολιτικής παιδείας, μακριά από κάθε μορφής τοξικότητα και ένταση, σεβόμενοι όλοι μας, από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, πρώτιστα τους πολίτες.

Είναι ευθύνη όλων μας να αποφευχθούν εντάσεις, διαξιφισμοί, φωνασκίες, “χτυπήματα” κάτω από τη μέση, συκοφαντίες, λάσπη, τοξικότητα και πόλωση, αλλά αντιθέτως να επικρατήσει η πολιτική ευγένεια, ο αλληλοσεβασμός και ο ουσιαστικός διάλογος.

Μόνον έτσι οι πολίτες-ψηφοφόροι θα μπορέσουν νηφάλια και ανενόχλητα να αποφασίσουν και να επιλέξουν τους καταλληλότερους να πάρουν στα χέρια τους το τιμόνι του Δήμου μας για τα επόμενα πέντε χρόνια, με βάση την ουσία του πράγματος, που είναι οι αξίες, οι αρχές, οι θέσεις, οι ιδέες και τα προγράμματα των δημοτικών παρατάξεων.

Γιατί και στην Αυτοδιοίκηση οι εκλογές είναι γιορτή της Δημοκρατίας!

Καλό αγώνα και καλή επιτυχία σε όλους!

 Source link