Ο Πάνος Μουζουράκης στο Φράγμα Θέρμης – Φιλανθρωπικές συναυλίες για κοινωνικούς φορείς της περιοχής

Μία από τις τελευταίες ξέγνοιαστες συναυλίες πριν τη σταδιακή ένταξη στην καθημερινότητα του Σεπτέμβρη θα ζήσουν κάτοικοι και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, στις 4 Σεπτεμβρίου, στο Φράγμα της Θέρμης. Το μεγάλο live show πρόκειται να δώσει ο Πάνος Μουζουράκης.

Μάλιστα, ένας ακόμη βασικός λόγος για να επιλέξει κάποιος να παρακολουθήσει τη μουσική παράσταση με το συμβολικό εισιτήριο των 2 ευρώ, είναι για να στηρίξει το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, αφού η συναυλία έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο Θέρμης.

Ο Πάνος Μουζουράκης, τον οποίο χαρακτηρίζει η ιδιαίτερη φωνή, ο αυθορμητισμός, η σκηνική του παρουσία και το ταλέντο, θα ερμηνεύσει τις επιτυχίες του Μπερδεμένος, Αυτή Είναι Η Ζωή, Φίλα Με Ακόμα, Έπαθα Αγάπη, αλλά και αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια άλλων καλλιτεχνών. Μάλιστα, δεν θα λείψουν οι ανατρεπτικές μουσικές εκπλήξεις, όπως συνηθίζει σε κάθε του ζωντανή εμφάνιση ο δημοφιλής καλλιτέχνης.

«Θα είναι ένα μεγάλο live show με τον αγαπημένο μικρών και μεγάλων Πάνο Μουζουράκη. Θεσσαλονικιός στην καταγωγή του, ο Πάνος είναι αναμφισβήτητα ένας από τους σπουδαιότερους και πιο πολυδιάστατους καλλιτέχνες και performer της γενιάς του», δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Άννα Μυκωνίου.

Μαζί του επί σκηνής θα είναι η 16χρονη Μαρία Σακελλάρη, νικήτρια τηλεοπτικού μουσικού talent show, η οποία χάρη στις εξαιρετικές της ερμηνείες και το ιδιαίτερο στυλ της έχει κεντρίσει ήδη το ενδιαφέρον του κοινού και αναμένεται να αφήσει το δικό της καλλιτεχνικό στίγμα στη μουσική βραδιά. Ο χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να εξυπηρετήσει άρτια το κοινό, με 3.500 θέσεις καθήμενων και πρόβλεψη για θέσεις εγκύων και ΑΜΕΑ. Σύμφωνα με την κ. Μυκωνίου, το σύνολο του ποσού που θα συγκεντρωθεί, από το πρώτο ευρώ, θα δοθεί στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.

Τρεις συναυλίες τον Σεπτέμβριο θα στηρίξουν τρείς κοινωνικούς φορείς της περιοχής

Η συναυλία με τον Πάνο Μουζουράκη θα είναι η πρώτη από τις τρεις μεγάλες φιλανθρωπικές συναυλίες με τις οποίες θα υποδεχθεί το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το φετινό φθινόπωρο και με τις οποίες θα υποστηριξει κοινωνικούς φορείς του τόπου μας, με τεράστια προσφορά και έργο.

«Στις 16 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσουμε στη Μονή Λαζαριστών μια μοναδική ανατρεπτική σύμπραξη: Οι Salonique Brass Band & Κώστας Μακεδόνας σε ένα τρελό πάρτι με ιδιαίτερη αισθητική και ακόμα πιο ιδιαίτερο ήχο. Στις 17 Σεπτεμβρίου συνεχίζουμε τις “Βραδιές πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας” με την συναυλία “Βινύλιο, Λαϊκά” με τη Φωτεινή Βελεσιώτου», είπε η κ. Μυκωνίου, εξηγώντας ότι και σε αυτές τις βραδιές θα υπάρχει το συμβολικό εισιτήριο των δύο ευρώ, που θα στηρίξει το Σύλλογο Παιδιών με Σύνδρομο Down και το Ορφανοτροφείο Μέλισσα.

«Πιστεύω ότι η αλληλεγγύη για το συνάνθρωπο είναι Πολιτισμός. Είναι κατ’ ουσία μια ζωτική αρχή για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της ανθρωπιάς στον σύγχρονο κόσμο. Είναι μέσα από την αλληλεγγύη που μπορούμε να διαμορφώσουμε μια καλύτερη, πιο δίκαιη και συνεπή κοινωνία, για όλους τους ανθρώπους», σημείωσε θυμίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια αποτελεί προτεραιότητα για την ΠΚΜ η στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, ακόμα και μέσα από τον πολιτισμό.

«Πραγματοποιήσαμε πάνω από 400 φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Μαζέψαμε τρόφιμα, χρήματα, υγειονομικό υλικό και στηρίξαμε 75 δομές, που είχαν πραγματικά ανάγκη. Μόνο στην περίοδο του κορονοϊού κάναμε 55 live streaming, που το καθένα στήριζε ένα σύλλογο» κατέληξε η κ. Μυκωνίου.

To άρθρο Ο Πάνος Μουζουράκης στο Φράγμα Θέρμης – Φιλανθρωπικές συναυλίες για κοινωνικούς φορείς της περιοχής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Source link