Ο Δημήτρης Απαλαγάκης έγραψε παγκόσμια ιστορία στη θάλασσα και η ΚΡΗΤΗ TV ήταν εκεί (video)

Αποθέωση στην παραλία της Αμμουδάρας χθες το βράδυ  για τον σπουδαιο Κρητικό υπεραθλητή Δημήτρη Απαλαγάκη!

Ο πρωταθλητής Windsurfing Wave και SUP Race Champion αψήφισε και τις καιρικές συνθήκες και έκανε  τη θαλάσσια διαδρομή από το Λαύριο στο Ηράκλειο με “wing foil”. Μια διαδρομή 299 χλμ που σημαίνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ ενώ το γεγονός ότι έκανε 269 χιλιόμετρα σε 12 ώρες του έδωσε και το ρεκόρ Γκίνες!

Η ΚΡΗΤΗ TV ήταν εκεί και στο βίντεο που ακολουθεί (προβλήθηκε απόψε στο δελτίο ειδήσεων) μπορείτε να δείτε τον τερματισμό, την υποδοχή αλλά και τις δηλώσεις του Ηρακλειώτη υπεραθλητή στην κάμερα…

Να σημειωθεί λοιπόν πως ο Απαλαγάκης που είχε μοναδικό εξοπλισμό το wing foil του και συνοδό του για ασφάλεια ένα φουσκωτό σκάφος αποθεώθηκε από τους ανθρώπους του Ομίλου Ιστιοσανίδας στο Ηράκλειο (παραλία Αμμουδάρας) καθώς ολοκλήρωσε την προσπάθειά του μπροστά στον δικό τους χώρο ενώ με υπομονή και αγωνία τον περίμενε η σύζυγός του που φορούσε και ανάλογο μπλουζάκι! “Πολύ χαρούμενος για αυτό που πέτυχε” δήλωσε ο ίδιος, “υπερήφανη” η σύζυγος που πρόσθεσε πως ο Δημήτρης Απαλαγάκης έκανε αυτή τη διαδρομή καθώς είναι Ηρακλειώτης! 
Η TAHE Wingfoil Air είναι η τέλεια σανίδα για αρχάριους και προχωρημένους αναβάτες. Ο τεράστιος όγκος και το ισχυρό πλάτος κάνουν την εκκίνηση και τις πρώτες βόλτες με foil εξαιρετικά εύκολη υπόθεση. Οι προχωρημένοι αναβάτες αγαπούν την ευελιξία και την πρώιμη απογείωση.
 Source link