«Ο Γιώργος Κιμούλης ήταν διαβασμένος στις δηλώσεις έξω από το δικαστήριο» – Άμεση Ενημέρωση

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου πρόσφατα μέσα από τη ραδιοφωνική της εκπομπή, στον Pride 98.6., αναφέρθηκε στον Γιώργο Κιμούλη και την αγωγή που έκανε εις βάρος της Ζέτας Δούκα, του Γιώργου Ψαρρά και της Δώρας Χρυσικού.

«Τα γεγονότα που συνέβησαν στη Ζέτα τα βεβαίωσαν με ένορκες καταθέσεις η Δώρα Χρυσικού και ο Γιώργος Ψαρράς και γι’ αυτόν τον λόγο έφαγαν τις μηνύσεις που έφαγαν. Αυτό που θέλω να κουβεντιάσουμε είναι ότι στις δηλώσεις του ο Γιώργος Κιμούλης ήταν πολύ διαβασμένος στις δηλώσεις του, μίλησε για το κίνημα metoo και είπε ότι είναι υπέρμαχος.

Μου κάνει πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση αυτό γιατί χρησιμοποίησε από τον χώρο του θεάτρου τον πρώτο άνθρωπο που βρήκε το θάρρος να μιλήσει για κακοποιητική συμπεριφορά ως έναν άνθρωπο που ψεύδεται», είπε αρχικά Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Στη συνέχεια η Πηνελόπη Αναστασοπούλου πρόσθεσε: «Η γυναίκα αυτή δηλαδή που έχει μία πολύ λαμπρή καριέρα, όπως και οι άλλοι δύο, αποφάσισαν μία ωραία μέρα να εκμεταλλευτούν το metoo και να αναφερθούν σε αυτή τη βία που ισχυρίζεται η Ζέτα ότι έχει υποστεί, προκειμένου να γίνουν γνωστοί και να έχουν δουλειά; Γιατί πριν που ήταν; Ήταν άγνωστοι;

Γενικά αυτό είναι ένα σενάριο που είναι αστείο, δηλαδή γελάμε με αυτό το πράγμα, γιατί το ίδιο συνέβη και στη δική μας περίπτωση με τον Φιλιππίδη, ότι δημιουργήσαμε τα γεγονότα για να αποκτήσουμε φήμη και δουλειά, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Δεν το συζητάμε, γελάει ο κόσμος. Περιμένουμε τις αποφάσεις του δικαστηρίου κι ελπίζουμε να λάμψει η αλήθεια».

 

Η αγωγή του Γιώργου Κιμούλη:

Να θυμίσουμε ότι η αγωγή του σκηνοθέτη-ηθοποιού κατατέθηκε μετά την δημόσια καταγγελία της Ζέτας Δούκα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» εναντίον του για την παράσταση Closer το 2008.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη καταγγελία που είχε να κάνει με ψυχολογική και λεκτική κακοποίηση στον εργασιακό χώρο, ήταν και εκείνη που έδωσε το βήμα να ανοίξει ο “ασκός του Αιόλου” για τον καλλιτεχνικό χώρο και να έρθουν στο φως κι άλλα περιστατικά με διαφορετικούς ωστόσο πρωταγωνιστές.

Η Δώρα Χρυσικού και ο Νίκος Ψαρράς που συνεργάστηκαν με τη Ζέτα Δούκα και τον Γιώργο Κιμούλη στην παράσταση που φέρεται να συνέβη το περιστατικό που καταγγέλθηκε η ηθοποιός, στάθηκαν από το πρώτο λεπτό στο πλευρό της, επιβεβαιώνοντας όσα εκείνη κατήγγειλε.

Ο Γιώργος Κιμούλης από τη δική του πλευρά, θέλοντας να υποστηρίξει τη θέση του, υπέβαλε μήνυση εναντίον τους ζητώντας μάλιστα από τους τρεις τους το ποσό περίπου του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

 Source link