Ο Αλέξης Γεωργούλης αρνήθηκε το δικαίωμα ακρόασης που έχει στην επιτροπή για να μην καθυστερήσει η διαδικασία

Το πρωί της Τετάρτης 10/5 η εκπομπή «Πρωινό μας» ανέφερε μια τελευταία εξέλιξη σχετική με την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε πως έχει οριστεί εισηγητής και όπως όλα δείχνουν, στις 23/5 θα έχουμε ένα πρώτο paper – όπως το λένε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο- με την εισήγηση την οποία θα έχει και στις 30/5 θα μπει στον επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης ωστόσο είναι ότι ο Αλέξης Γεωργούλης αρνήθηκε το δικαίωμα που έχει για ακρόαση στην επιτροπή.

Σύμφωνα με την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο λόγος που ο Αλέξης Γεωργούλης αρνήθηκε το δικαίωμα της ακρόασής του είναι γιατί δεν ήθελε να καθυστερήσει περαιτέρω η διαδικασία.

 

Η είδηση της καταγγελίας σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη πυροδότησε και πολιτικές εξελίξεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώνει πως τον θέτει εκτός κόμματος, ενώ ο ίδιος ο ευρωβουλευτής υπέβαλε την παραίτησή του από την ευρωομάδα του κόμματος.

Η καταγγελία είχε γίνει στις 20 Φεβρουαρίου 2020 από τη δικηγόρο Ελένη Χρονοπούλου, που εργάζεται στην Κομισιόν και είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Αν και αρχικά είχε διαρρεύσει πως η υπόθεση αφορά σεξουαλική παρενόχληση, τελικά η καταγγελία αφορά βιασμό αλλά και ξυλοδαρμό της από τον δημοφιλή ηθοποιό.

Μάλιστα, φέρεται ότι έχει καταγεγραμμένες ιατροδικαστικές εκθέσεις που πιστοποιούν την κακοποίησή της στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός της.Source link