Οι ιώσεις κράτησαν εκτός σχολείου 1.300 και πλέον μαθητές/τριες – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Το 16% των παιδιών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το 9,4% στην Δευτεροβάθμια, δεν προσήλθαν στις αίθουσες στα σχολεία του ν. Καρδίτσας, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, για την επανέναρξη των μαθημάτων, μετά τις διακοπές των εορτών.

Κυρίαρχη αιτία οι ιώσεις που κυκλοφορούν καθώς πολλά παιδιά έχουν προσβληθεί από αυτές ή οι γονείς επιλέγουν να τα προστατέψουν από το να κολλήσουν, ειδικά αυτά των μικρότερων ηλικιών.

Τα στοιχεία που συνέλεξε το KarditsaLive.Net, με την συνδρομή των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Γκόλτσου και Ζαχαρή αντίστοιχα, μιλούν για ένα σύνολο 1.326 παιδιών που απουσίαζαν που σε ποσοστό, και στις δύο βαθμίδες, μεταφράζεται σε 12,5% περίπου. Σαφέστατα κάποια εξ αυτών δεν προσήλθαν και για άλλους λόγους πλην των ιώσεων, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία όσων έλειπαν λόγω ασθένειας υποχρεώθηκε να το κάνει.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την 9η Ιανουαρίου και αφορούν στην συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων, οι μαθητές που απουσίαζαν συνολικά ανέρχονται σε 800 σε ένα σύνολο 4.953. Αυτό σε ποσοστό μεταφράζεται σε 16%. Με μία πιο αναλυτική ματιά τώρα βλέπουμε ότι τα παιδιά που λείπουν από τα δημοτικά σχολεία ανέρχονται σε 518 από ένα σύνολο 4.113. Το ποσοστό σε αυτή την κατηγορία ανέρχεται σε 12,5%. Όσο για τα νηπιαγωγεία το ποσοστό παιδιών που δεν ήταν στην αίθουσα ανέρχεται σε 33,5% καθώς από τα 840 απουσίαζαν τα 284. Τέλος, στο κομμάτι των εκπαιδευτικών έχουμε 20 που απουσίαζαν από ένα σύνολο 768, ήτοι το 2,6%.

Αντίστοιχα για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα στοιχεία που συλλέχθηκαν λένε ότι σε γυμνάσια και λύκεια, το σύνολο των μαθητριών και μαθητών που φοιτούν σε αυτά ανέρχεται σε 5.606. Στις αίθουσες δεν βρίσκονταν, την 9η Ιανουαρίου, οι 526 εξ αυτών που σε ποσοστό μεταφράζεται σε 9,4%. Τονίζουμε ότι στα παραπάνω στοιχεία δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι και όσες φοιτούν σε εσπερινά σχολεία.

Πηγή: karditsalive.net

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσειςSource link