Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας στην Αμυγδαλιά Δωρίδος

Ο Δήμος Δωρίδος συνεχίζει την αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων για τη βελτίωση των υποδομών στο σύνολο των Κοινοτήτων, κάνοντας καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μελέτης και ωρίμανσης του έργου «Ασφαλτόστρωση Αγροτικής οδοποιίας Αμυγδαλιάς», από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δωρίδος, εισέρχεται και αυτό στο στάδιο της υλοποίησης.

«Πρόκειται για έργο ζωτικής σημασίας, με στόχο την ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα, τη διευκόλυνση των επαγγελματιών  της περιοχής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών». Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γεώργιος Καπεντζώνης με αφορμή την προκήρυξη δημοπράτησης του έργου  Ασφαλτόστρωση Αγροτικής οδοποιίας Αμυγδαλιάς προϋπολογισμού 705.000€, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου ασφαλτόστρωσης, θα γίνει βελτίωση του ήδη υπάρχοντος χωμάτινου τμήματος δρόμου στην περιοχή Ρεντζού Αμυγδαλιάς, συνολικού μήκους 2.640,13μ.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται:

  • κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου για την απορροή των όμβριων
  • διαγράμμιση του άξονα και των οριογραμμών για την καλύτερη καθοδήγηση των οδηγών
  • τοποθέτηση των απαραίτητων πινακίδων (ρύθμισης κυκλοφορίας, πληροφοριών και κινδύνων για την έγκαιρη προειδοποίηση των οδηγών)
  • τοποθέτηση στηθαίων ασφάλειας σε σημεία που κρίνεται αναγκαίο.

The post Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας στην Αμυγδαλιά Δωρίδος appeared first on STEREA NEWS.Source link