«Να πάρει πίσω την εγκύκλιο για τις εφημερίες γιατρών Τομέα η κυβέρνηση» – Ηράκλειο – ΕιδήσειςΗράκλειο
«Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία καταφεύγει στην εύκολη λύση και καλεί τους γιατρούς να… βγάλουν το “φίδι από την τρύπα”», αναφέρει ο κ. Βρύσαλης


Σε δήλωση για την «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτηρίζει, εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας για τις εφημερίες γιατρών Τομέα, προχώρησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης, κάνοντας λόγο για αμφισβήτηση της ειδικότητας των γιατρών και λέγοντας «όχι στην επιστροφή στον Μεσαίωνα».

Όπως αναφέρει ο κ. Βρύσαλης, «η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας, που ούτε λίγο ούτε πολύ καλεί όλους τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων Τομέα να κάνουν όλες τις εφημερίες που αντιστοιχούν στον Τομέα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία, είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη. Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία καταφεύγει στην εύκολη λύση και καλεί τους γιατρούς να… βγάλουν το «φίδι από την τρύπα». Και αυτό την ώρα που οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων έχουν φτάσει σε τραγικό σημείο το τελευταίο διάστημα.

Αντί να προχωρήσει η κυβέρνηση σε άμεσες μόνιμες προσλήψεις, παροχή πραγματικών κινήτρων και σεβασμό στο υγειονομικό προσωπικό, αναγκάζει κάθε γιατρό και κάθε νοσηλευτή να είναι διαθέσιμος για εφημερία-βάρδια οποιαδήποτε στιγμή παραστεί ανάγκη.

Να πάρει πίσω την εγκύκλιο η κυβέρνηση.

Οι αγώνες των μαχόμενων υγειονομικών μέσα από τα σωματεία τους μαζί με το λαϊκό κίνημα θα βάλει φρένο στην παραπέρα υποβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας».[ad_2]
Source link