Μητέρα σε «πτώχευση» γιατί απαγορεύει την επαφή του παιδιού της με την οικογένειά του

Απόφαση «οδηγός» εκδόθηκε χθες από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου εις βάρος μιας μητέρας που αρνείται την επικοινωνία του 4χρονου παιδιού της με τον πατέρα και τους γονείς του.

Για κάθε παραβίαση δικαστικής απόφασης κατατίθεται εναντίον της, από τα πεθερικά της μήνυση και χθες εκδικάστηκε αυτόφωρο στο οποίο ήταν κατηγορούμενη για άρνηση παράδοσης του παιδιού στους γονείς του πρώην συζύγου της στις 6 Μαίου. Τα πρώην πεθερικά της  βρίσκονται στον Βόλο σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο για να δουν το παιδί, ακολουθώντας πιστά δικαστική απόφαση που τους το επιτρέπει,  ταξιδεύοντας από το Δίστομο . Τα πινάκια είναι γεμάτα με το όνομά της και χθες καταδικάστηκε σε ποινή 300 ευρώ συν τα δικαστικά έξοδα, χωρίς δικαίωμα έφεσης. Δηλαδή συγκεντρώνεται ένα ποσό της τάξης των 550 ευρώ. Τα χρήματα πρέπει να καταβληθούν εντός πέντε ημερών, ειδάλλως θα βεβαιωθούν στην εφορία.

Για την μητέρα που αρνείται την επικοινωνία του παιδιού με την οικογένεια του συζύγου , ακολουθεί σε σύντομο διάστημα η εκδίκαση 50 ακόμη μηνύσεων εις βάρος της, με το ίδιο κατηγορητήριο. Δηλαδή για κάθε καταδικαστική απόφαση, θα πρέπει να καταβάλει στο εξής 550 ευρώ, χωρίς να έχει την οικονομική δυνατότητα. Η απόφαση αποτελεί «οδηγό» και καθαρά το σκεπτικό της έδρας ήταν πως εφόσον παραβιάζεται ο Νόμος και εμποδίζεται η  επικοινωνία ενός παιδιού από το οικογενειακό του περιβάλλον, η μόνη λύση είναι ο κατηγορούμενος ή η κατηγορούμενη να υπόκειται σε ποινή που «πονάει».

Αγωγές, μηνύσεις, ασφαλιστικά δεν «πτοούν» την μητέρα που χθες παραδέχτηκε πως η ζωή της είναι σε απόλυτη εξάρτηση με του παιδιού και δεν έχει βοήθεια από κανέναν.

Μετά από παραίνεση της Εισαγγελίας , πριν μια εβδομάδα, και σε μια προσπάθεια να μην καταδικαστεί , είχε διακοπεί η δίκη του Αυτοφώρου στο οποίο οδηγήθηκε ώστε να επιτρέψει την επικοινωνία των παππούδων με το παιδί. Το σκεπτικό ήταν πως εάν γινόταν το πρώτο βήμα , θα δρομολογούνταν η επικοινωνία και θα αποσύρονταν οι μηνύσεις. Η επαφή των παππούδων με το παιδί έγινε παρουσία της μητέρας σε πάρκο του Βόλου και δεν έφερε αποτελέσματα. Σύμφωνα με την μητέρα,  το παιδί παρουσιάζει άρνηση , δεν τους θέλει , αλλά η έδρα και ο εισαγγελέας της επέρριψαν ευθύνες για το γεγονός ότι εκείνη φέρει την ευθύνη γιατί δεν το προετοιμάζει ποτέ για την προσέγγιση, αντίθετα το χειραγωγεί. Ο συνήγορός της στο δικαστήριο παρουσίασε φωτογραφίες από την συνάντηση στο πάρκο που εμφάνιζαν την γιαγιά του 4χρονου η οποία είναι εκπαιδευτικός, να έχει θετική επαφή με το παιδί. Ο δικηγόρος της οικογένειας του συζύγου ανακοίνωσε πως θα καταθέσει μήνυση εναντίον της καθώς φωτογράφιζε τους παππούδες εν αγνοία τους. Στο ίδιο δικαστήριο έγινε γνωστό πως η μητέρα βιντεοσκοπεί κάθε άφιξη του ζευγαριού από το Δίστομο στο σπίτι της για να δουν το παιδί, ώστε  να αποδείξει πως το νήπιο είναι εκείνο που δεν επιθυμεί την επαφή…

«Με παρουσιάζουν ως τέρας, αλλά από την άλλη πλευρά βλέπω τοίχο», είπε η κατηγορούμενη στο δικαστήριο και επέρριψε ευθύνες στον σύζυγό της λέγοντας πως αδιαφορεί για την επαφή με το παιδί του, όταν ο ίδιος έξι μήνες τον χρόνο απουσιάζει σε ταξίδια λόγω της φύσης της εργασίας του.

Μια από τις πολλές συνέπειες του εκρηκτικού κλίματος είναι αφενός ότι το παιδί δεν έχει άλλη επαφή εκτός από την μητέρα του με οικογενειακό περιβάλλον, αφετέρου είναι αβάπτιστο και αυτό δεν συμβαίνει για κανέναν άλλον λόγο εκτός της αντιδικίας.

«Προτείνω την ενοχή της για να καταλάβει πως η συμπεριφορά της είναι λάθος . Απέναντι έχουμε μια μητέρα έξυπνη και συγκροτημένη και ένα ζευγάρι παππούδων που είναι νέοι άνθρωποι, επιστήμονες, μορφωμένοι. Το παιδί τους χρειάζεται όλους», είπε ο εισαγγελέας της έδρας , ενώ ο δικηγόρος του ζευγαριού ανέφερε πως έχει ήδη δοθεί εντολή για κοινωνική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί το περιβάλλον που μεγαλώνει το παιδί. Η χθεσινή δικαστική απόφαση αναγκάζει την μητέρα να δεχτεί την επικοινωνία με το περιβάλλον του πρώην συζύγου της, ειδάλλως θα πρέπει να ανταπεξέλθει στο εξής σε δυσβάσταχτα έξοδα.

Πηγή: gegonota.news

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσειςSource link