Με λαμπρότητα και κατάνυξη ο εορτασμός του Αγίου Μύρωνος – Ειδήσεις

Πλήθος πιστών και φέτος προσκύνησαν τα ιερά λείψανα του Αγίου και έλαβαν το θαυματουργό άγιασμα

Τον προστάτη της Άγιο Μύρωνα γιόρτασε με μεγάλη λαμπρότητα και κατάνυξη, όπως κάθε χρόνο, η ομώνυμη κωμόπολη. Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν τον ναό για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα του Αγίου και να λάβουν την ευλογία και να πάρουν θαυματουργό άγιασμα.

Παραμονή της εορτής του Αγίου τελέστηκαν ιερές ακολουθίες και πιο συγκεκριμένα ο εσπερινός και νυχτερινή Θεία Λειτουργία, ενώ το πρωί τελέστηκε επίσης η Θεία Λατρεία χοροστατούντος του θεοφιλέστατου Επισκόπου Απαμείας Παϊσίου, παρουσία του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου. Ακολούθησε η ευλόγηση των άρτων και η λιτάνευση των ιερών λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Μύρωνα.

Εκτός όμως από τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, η κωμόπολη αποτελεί για ένα διήμερο και το κέντρο του πολιτιστικού ενδιαφέροντας, αφού με την ευκαιρία της εορτής του πολιούχου για δύο βραδιές πραγματοποιείται και το περίφημο πανηγύρι του Αγίου Μύρωνα στην κεντρική πλατεία του χωριού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, κορυφώνοντας έτσι τις εκδηλώσεις “Ραύκεια 2019” που σημειώνουν μεγάλη επιτυχία.

Δείτε τις εικόνες: 

 Source link