Μαντώ: «Με το κατάλληλο τραγούδι ίσως ξαναπήγαινα στη Eurovision»

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» μίλησε η Μαντώ για τα πρώτα της βήματα στον χώρο του τραγουδιού, την επιτυχία στα 90’s, αλλά και για την συμμετοχή της στη Eurovision.

«Αφετηρία μου στη μουσική ήταν το μιούζικαλ “Jesus christ super star”, όπου συμμετείχα σε ηλικία μόλις 13 ετών. Στο θέατρο συμμετείχα χωρίς να το ξέρουν οι γονείς μου. Φοβήθηκα μήπως δεν μου το επιτρέψουν, άλλα τους έπεισε ο Μίμης Πλέσσας. Στην ίδια παράσταση έπαιζε και ο Κώστας Μπίγαλης.

Το θρυλικό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη ήταν πολύ σημαντικός σταθμός στην καριέρα μου. Ήταν ασφυκτικά ο ένας δίπλα στον άλλο μέσα στη θάλασσα. Ήταν πλωτή συναυλία. Πάντα ονειρευόμουν μία διεθνή καριέρα. Έτσι πήγα στη Νέα Υόρκη και μετά στη Βοστόνη, κάνοντας αρκετά πράγματα. Τέλος του 1989 επέστρεψα στην Ελλάδα», είπε αρχικά η Μαντώ.

Στη συνέχεια δήλωσε: «Η δεκαετία του 1990 ήταν η χρυσή δεκαετία της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα. Έκανα μεγάλες επιτυχίες με πολλές μεταδόσεις στα ραδιόφωνα. Ξεκίνησα με το “Αγκαλίτσες και φιλάκια” και ακολούθησε η μεγαλύτερη μου επιτυχία το “Στοιχηματίζω”. Σε εκείνο το άλμπουμ υπήρχε το τραγούδι “Ερήμην” και το κλιπ έγινε στην έρημο. Στην αποστολή στην Τυνησία γυρίσαμε δυο κλιπ και το “Ερήμην” και το “Θέλει άνεμο η αγάπη”. Την δεκαετία του 1990 δεν ήταν πολύ δημοφιλές κάποιος να παντρεύεται στον χώρο μας. Για μένα η προσωπική ζωή είναι πιο σημαντική από την επαγγελματική.

Ο πρώτος μου γάμος κράτησε 12 χρόνια με έναν σπουδαίο άνθρωπο. Μετά γνώρισα τον δεύτερο σύζυγό μου και ήρθαν τα δυο μου παιδιά. Δυστυχώς και αυτός ο γάμος δεν κράτησε λόγω διαφοράς νοοτροπίας. Χωρίσαμε αρμονικά και έχουμε πολύ καλές σχέσεις ακόμα και σήμερα. Τα παιδιά μου είναι ό,τι πιο σημαντικό για μένα και είμαι 100% αφοσιωμένη σε αυτά σε όλη την πορεία της ζωής τους. Δεν αποκλείω έναν τρίτο γάμο εάν βρεθεί το κατάλληλο άτομο…γιατί όχι;».

Για τη Eurovision, η Μαντώ ανέφερε: «Ο Τέρης Σιγανός μου πρότεινε το 2003 να στείλουμε ένα τραγούδι στη Eurovision. Επιλέξαμε το “Never let you go”. Η Eurovision ήταν καταπληκτική εμπειρία για μένα. Αξίζει κάθε τραγουδιστής να το ζήσει. Τότε η Ελλάδα είχε αναλάβει την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και δεν υπήρχε το αντίστοιχο ενδιαφέρον για τη Eurovision. Πήγα χωρίς να έχω αυτά που ήθελα: κάποια σκηνικά, έναν ανεμιστήρα να μου φυσάει τα μαλλιά.

Το περιβόητο μαύρο φόρεμα είναι κάπου καταχωνιασμένο στη ντουλάπα μου μαζί με άλλα ρούχα, που δεν ξέρω τι να τα κάνω. Ήταν πολλά τα σχόλια γι’ αυτό το φόρεμα. Δεν ήταν τόσο αποκαλυπτικό. Ίσως επειδή ήμουν πάντα συντηρητική στο ντύσιμο έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση. Με το κατάλληλο τραγούδι ίσως ξαναπήγαινα στη Eurovision. Θα με ενδιαφέρει περισσότερο να το κάνω συνθετικά».

Article inline ad #5Source link