Μακραίνει η λίστα των νεκρών στους δρόμους του νησιού (vid) – Ηράκλειο – ΕιδήσειςΚαθημερινά η Κρήτη θρηνεί ανθρώπους στην άσφαλτο


 

  • Η τουριστική σεζόν ανεβάζει τον αριθμό των τροχαίων στο νησί
  • Η νοοτροπία των οδηγών και τα επικίνδυνα σημεία δημιουργούν το κοκτέιλ του θανάτου
  • Η βελτίωση των υποδομών και της συμπεριφοράς στο τιμόνι το μυστικό της πρόληψης

Μάστιγα για την Κρήτη αποτελούν τα τροχαία συμβάντα, που στοιχίζουν την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους κάθε χρόνο. Με τους πρώτους τουρίστες να έχουν ήδη φτάσει στο νησί και τον πληθυσμό να αυξάνεται, στο επίκεντρο έρχεται για ακόμη μια φορά το οδικό δίκτυο της Κρήτης.

Ειδικότερα, όλη η Κρήτη θρηνεί για την λίστα των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα, που δυστυχώς συνεχίζει να μεγαλώνει. Μάστιγα για το νησί αποτελούν τα τροχαία συμβάντα, που στοιχίζουν την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους κάθε χρόνο.

Με φόντο την νέα σεζόν και το πλήθος κόσμου που θα επισκεφθεί και φέτος το νησί, τα τροχαία δυστυχήματα αναμένεται να αυξηθούν, λόγω της μεγαλύτερης κινητικότητας και κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Στο προσκήνιο βρίσκεται τόσο η νοοτροπία και η οδηγική συμπεριφορά των Κρητικών, όσο και το οδικό δίκτυο που «νοσεί», καθώς πολλά είναι τα επικίνδυνα σημεία που «απειλούν» τους οδηγούς.

Η αλλαγή της συμπεριφοράς στο τιμόνι και η βελτίωση των υποδομών, αποτελούν κλειδί για την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων. 


[ad_2]
Source link