Μαθητές από το Ηράκλειο υιοθέτησαν μια αρκούδα που τη λένε… Σάσα! – ΗράκλειοΟι μαθητές μας θέλησαν να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στο έργο της οργάνωσης «Αρκτούρος»

Έναν όμορφο και πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου για να υποστηρίξουν το έργο της οργάνωσης «Αρκτούρος», υιοθετώντας μια καφέ αρκούδα την «Σάσα». Όπως αναφέρει το arcturos.gr, η Σάσα μεταφέρθηκε στο Καταφύγιο τον Ιούνιο του 2015 από το Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης μαζί με την αδερφή της, την Αλεξάνδρα. Στην Ελλάδα ήρθαν το Νοέμβριο του 1993 από το Ζωολογικό Κήπο του Βελιγραδίου. Βρέθηκαν σε ηλικία μόλις τριών μηνών να περιφέρονται χωρίς τη μητέρα τους που σκοτώθηκε σε ναρκοπέδιο.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου:

«Ομάδα μαθητών του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου που συμμετείχε στην εκπαιδευτική εκδρομή του ομώνυμου προγράμματος «Στα χρώματα της δυτικής Μακεδονίας» με τις καθηγήτριες Ευαγγελία Καλοψικάκη, Ευφροσύνη Ροκαδάκη και Μαρία Χρονάκη αποφάσισε να υιοθετήσει -μαζί με τις καθηγήτριες συνοδούς- μία καφέ αρκούδα από το καταφύγιο «Αρκτούρος».

Οι μαθητές μας θέλησαν να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στο έργο της οργάνωσης «Αρκτούρος» μετά την επίσκεψή τους στο καταφύγιο του λύκου και στο καταφύγιο της αρκούδας στη Φλώρινα.

Υιοθετώντας τη Σάσα οι μαθητές μας αποδεικνύουν το σεβασμό τους στο περιβάλλον και τη δέσμευσή τους στην προστασία της άγριας ζωής. Δίνουν ΠΡΩΤΟΙ το παράδειγμα κι ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλες υιοθεσίες!

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές μας:

  1. Απλαδά Μαρία 8. Κεντριστάκη Κατερίνα 15. Μαστοράκη Δάφνη

2.Βασιλοκογιαννάκη Μαρίνα 9. Κεχαγιά Μυρτώ 16. Μωραϊτη Κυριακή

  1. Βεζυρτζόγλου Κατερίνα 10. Κορνιλάκη Μαρία 17. Παπαδάκη Νεφέλη
  2. Γεροντής Δημήτρης 11. Κουσκουμπεκάκη Χριστιάννα 18. Πετσαλάκης Μανώλης
  3. Γιανναδάκη Αντωνία 12. Κουμαντάκης Λευτέρης 19. Σωμαράκης Εφραίμ
  4. Διαλυνά Σοφία 13. Λεπτοκαρίδης Γιώργος 20. Χαιρέτη Μαρία
  5. Κενδριστάκης Γιάννης 14. Μακρυμανωλάκης Γιάννης 21. Χειλουδάκη Νεφέλη Αν θέλετε να «γνωρίσετε» τη Σάσα μας, επισκεφτείτε: https://www.arcturos.gr/adoption/sasha/

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το έργο της οργάνωσης ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, επισκεφτείτε: https://www.arcturos.gr»

 


[ad_2]
Source link