Μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος – Άμεση Ενημέρωση

Η Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία, για δεύτερη χρονιά, συνεχίζει την εκστρατεία ΔΕΡΜΑΪΟΣ, που θεσπίστηκε πέρσι ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος.

Η εκστρατεία της ΕΔΑΕ σε συνεργασία και με τον ευρωπαϊκό θεσμό Euromelanoma, που θα διεξαχθεί όλο τον Μάιο, έχει την αρωγή και στήριξη του Υπουργείου Υγείας και στοχεύει να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας για τη σημασία της πρόληψης και ειδικότερα της ετήσιας επίσκεψης στον δερματολόγο για έλεγχο σπίλων ή άλλων σημαδιών. Το μελάνωμα αποτελεί μια από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου, σήμερα όμως, εφόσον ανιχνευθεί έγκαιρα μπορεί να θεραπευθεί. 

Η καμπάνια προβάλλεται στα παραδοσιακά Μέσα, με κοινωνικό μήνυμα στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο πανελλαδικά και με υπαίθρια διαφήμιση σε επιλεγμένες στάσεις λεωφορείων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στα social media – Facebook, Instagram και Tik Tok – και στο You Tube, μέσω των οποίων ταξιδεύει ψηφιακά σε όλη την επικράτεια με videos, posts, reels και stories, καθώς και μέσω των social media της SUPER LEAGUE, του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και της ομάδας Μπάσκετ του ΠανερυθραΪκού.

Επιπλέον έγιναν με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου, παράλληλες ενέργειες και συγκεκριμένα δύο Δράσεις ενημέρωσης για πρόληψη κατά του καρκίνου του δέρματος και δωρεάν εξέτασης ατόμων από Δερματολόγους, στην Αθήνα, στην πλατεία Κοτζιά, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (5 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα Μελανώματος, μεταξύ των ωρών 10πμ με 3μμ). Οι εν λόγω δράσεις θα φτάσουν και σε απομακρυσμένα, ακριτικά  νησιά. Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, υπό την αιγίδα της ΕΔΑΕ και με συμμετοχή δερματολόγων – μελών της ΕΔΑΕ θα κάνει 2 αποστολές σε Πάτμο, Αρκιούς, Λειψούς (Α’ ΑΠΟΣΤΟΛΗ/ 22-26 Μαΐου) και Νίσυρο – Τήλο – Χάλκη (Β’ ΑΠΟΣΤΟΛΗ/ 29 Μαΐου – 2 Ιουνίου). Παράλληλα, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ κατά τη διάρκεια του 29ου Διάπλου θα επισκεφθεί τα νησιά Κίναρο, Αμοργό, Ανάφη, Θηρασιά, Ίο, Φολέγανδρο και Κουφονήσι (4 – 14 Μαΐου). Στις παραπάνω δράσεις θα διανέμεται ενημερωτικό έντυπο για τη σημασία της πρόληψης κατά του καρκίνου του δέρματος και το χαρακτηριστικό πορτοκαλί βραχιόλι του ΔΕΡΜΑΪΟΥ. Τέλος, ο η εκστρατεία πρόληψης και ενημέρωσης θα φιλοξενηθεί σε τηλεοπτική εκπομπή για την υγεία με συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα του ΔΣ της ΕΔΑΕ.

Η καμπάνια διεξάγεται με την ευγενική υποστήριξη των: 

Χορηγός: FREZYDERM, SANOFI και LA ROCHE POSE 

Yποστηρικτές: LILLY, ACTINICA, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝSource link