Κομπίνα στο Μηχανολογικό Ηρακλείου: Έφτασε η ώρα των απολογιών για τον πατέρα και τους 2 γιους – ΗράκλειοΟι τρεις εν λόγω κατηγορούμενοι αναμένεται να εμφανιστούν αύριο Τετάρτη 21/12 ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται

Έφτασε –εκτός απροόπτου- η ώρα των απολογιών για τα δύο αδέρφια και τον πατέρα τους, που φέρονται να εμπλέκονται στην κομπίνα ολκής ύψους… εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που είχε στηθεί σε βάρος της Περιφέρειας από ιδιωτικό γραφείο διεκπεραίωσης μεταβιβάσεων οχημάτων στο Ηράκλειο, σε βάθος πολλών ετών. 

Οι τρεις εν λόγω κατηγορούμενοι αναμένεται να εμφανιστούν αύριο Τετάρτη 21/12 ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες, ο τρεις συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι, είχαν εμφανιστεί στην ανακρίτρια Ηρακλείου μαζί με τρία ακόμη άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Τα τρία τελευταία άτομα απολογήθηκαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Μόνο στο ένα εξ αυτών (πρόκειται για εργαζόμενη στο επίμαχο γραφείο) επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Στους άλλους δύο (υπάλληλος του Μηχανολογικού κι ένας πολίτης) δεν επιβλήθηκε κανείς περιοριστικός όρος.

Εντούτοις, οι τρεις κατηγορούμενοι–μέλη της ίδιας οικογένειας είχαν ζητήσει και λάβει νέα προθεσμία για να απολογηθούν αύριο Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προθεσμία που ζητήθηκε –κι εν τέλει δόθηκε- φέρεται να σχετίζεται με τη συγκέντρωση περαιτέρω στοιχείων για την υπόθεση.

Πάντως, οι τρεις συγγενείς φέρονται να εξέφρασαν τότε την πρόθεσή τους να αποκαταστήσουν την όποια ζημία τυχόν προκλήθηκε στην Περιφέρεια. Υπενθυμίζεται ακόμη ότι , όπως είχε γράψει τότε το neakriti.gr, φέρεται ότι υπήρξε επαφή με την Περιφέρεια από την πλευρά των εν λόγω κατηγορουμένων, για την αποκατάσταση της όποιας ζημιάς έχει, σύμφωνα με τους ίδιους, τυχόν προκληθεί.  

Όπως ανέφερε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Ν.Κ.» για την υπόθεση, πριν από λίγες εβδομάδες, από την επισταμένη έρευνα των Αρχών, το προηγούμενο διάστημα φέρεται να προκύπτει ότι τα δύο αδέρφια φέρονται να είχαν ζημιώσει από το 2011 έως το 2022, την Περιφέρεια αποκομίζοντας παράλληλα παράνομο όφελος για τους ίδιους, τουλάχιστον 520.000 ευρώ ο ένας και τουλάχιστον 325.000 ευρώ ο δεύτερος.

Εξάλλου, φέρεται να προκύπτει ακόμη ότι ο πατέρας των δύο αδερφών, που είναι άτομο με μεγάλη εμπειρία και γνώση στον γενικότερο τρόπο λειτουργίας του Μηχανολογικού φέρεται να «έβαλε» πριν από αρκετά χρόνια τα δυο παιδιά του στον επαγγελματικό χώρο όπου δραστηριοποιείτο.

Ένα ακόμη στοιχείο που φέρεται να προκύπτει από τις έρευνες των Αρχών είναι ότι οι συναλλαγές που έκαναν τα δύο αδέρφια -τουλάχιστον στο σύνολο των φακέλων που είχαν ελεχθεί- γίνονταν αποκλειστικά με παραποίηση του εκάστοτε αποδεικτικού των εν λόγω συναλλαγών. 

Όπως εύκολα συμπεραίνεται, με τον τρόπο αυτό, φέρονται να κατάφερναν να αποκομίζουν αυξημένο -και προφανώς- αφορολόγητο εισόδημα.

 

 


[ad_2]
Source link