Κιβωτός του Κόσμου – καταθέσεις: Ξεκινούν αύριο, Τρίτη

 

Κιβωτός του Κόσμου – καταθέσεις: Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει τουλάχιστον 10 καταγγελίες

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς οι Αρχές καλούν μάρτυρες για πλήρη και άμεση διαλεύκανση. Καθώς στη δημοσιότητα έχουν βγει -και συνεχίζουν και βγαίνουν- καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και περιστατικά ασέλγειας παιδιών σε δομές της Κιβωτού, η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Από αύριο, μάλιστα, αναμένεται να ξεκινήσουν οι καταθέσεις μαρτύρων που κλήθηκαν από την Εισαγγελία. Με τα έως τώρα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Εισαγγελία Ανήλικων, φαίνεται πως υπό διερεύνηση έχει θέσει τέσσερα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων προβεβλημένο στέλεχος της Κιβωτού και τρεις εργαζόμενοι στον ΜΚΟ.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει τουλάχιστον 10 καταγγελίες και η έρευνα εστιάζεται σε τέσσερα πρόσωπα σε αυτό το σημείο: σε υψηλόβαθμο στέλεχος (στον πατέρα Αντώνιο) της δομής και σε τρεις εργαζομένους σε δομές της Κιβωτού. Στη δικογραφία περιέχονται και μελετώνται τουλάχιστον 10 καταγγελίες που διαβιβάστηκαν από τον Συνήγορο του Πολίτη, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην Εισαγγελία. Οι καταγγελίες-αναφορές του Συνηγόρου αφορούν στην πλειονότητά τους κακοποίηση, σωματικές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία, απομόνωση και αποχή παιδιών από το σχολείο. Τα υπό διερεύνηση αδικήματα που αφορούν στην υπόθεση είναι, ως τώρα, δύο: Κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια (κακούργημα) και Σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων (πλημμέλημα).

Ποιοι θα καταθέσουν πρώτα για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου

Ήδη, από αύριο, Τρίτη, ξεκινούν οι καταθέσεις στους δύο εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, πρώτα θα καταθέσουν παιδιά που έχουν φιλοξενηθεί σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου και εργαζόμενοι σε αυτές. Οι πρώτοι μάρτυρες που κλήθηκαν εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν σημαντικά την έρευνα των δύο εισαγγελέων και ότι με στοιχεία θα μπορέσουν να ισχυροποιήσουν τα δεδομένα και να αποσαφηνίσουν ποινικά αρκετά στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα πρόσωπα που πρόκειται να καταθέσουν βρίσκεται και μάρτυρας που κατοικεί στο εξωτερικό και έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να καταθέσει στην Εισαγγελία σοβαρά στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση. Σημειώνεται ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η Εισαγγελία να ζητήσει να της διαβιβαστούν οι δικογραφίες από άλλες πόλεις της Ελλάδας όπου υπάρχουν δομές της Κιβωτού και να συνενωθούν με αυτήν που βρίσκεται στην Εισαγγελία Ανηλίκων της Αθήνας.

Πηγή : aplhafreepress.grSource link