Ικαρία: Ξεκίνησαν τα μαθήματα Σκακιού σε Ράχες και Άγιο Κήρυκο

Άρχισαν στην Ικαρία οι σκακιστικές δραστηριότητες με δωρεάν μαθήματα για μικρούς και μεγάλους, καθώς επίσης και με διεξαγωγή τουρνουά με εθνική και διεθνή αξιολόγηση.
Κάθε Σάββατο στις 4 το απόγευμα, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου «Λιτάνη», πραγματοποιούνται στις Ράχες μαθήματα σκακιού και αγώνες με ελεύθερη συμμετοχή.
Κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, σε συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ι. Μελάς» και του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας, συνεχίζονται τα μαθήματα για παιδιά στον Άγιο Κήρυκο στην πάνω αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου, την οποία διαθέτει ο Δήμος για σκακιστικές δραστηριότητες.
Γίνονται διερευνητικές επαφές για μαθήματα και σε άλλα χωριά. Μέσα στις γιορτές προγραμματίζονται σκακιστικές συναντήσεις μεταξύ παιδιών της Βορειοδυτικής και της Νοτιοανατολικής Ικαρίας.
Τα σκακιστικά μαθήματα και τα τουρνουά στην Ικαρία έχουν παράδοση 45 ετών. Στέρεο σκακιστικό λιθάρι στο σημερινό οικοδόμημα έχουν τοποθετήσει όλοι οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια μετά τη Μεταπολίτευση, τοπικοί σύλλογοι, καθώς και οι αείμνηστοι σκακιστές Μανώλης Σταυρινάδης, Γιάγκος Μαρογεώργης, Γιώργος Ελευθερουδάκης και Ντίνος Βασίλαρος.Source link