«Θα είμαστε έτοιμοι για το Παγκόσμιο» – Galaksias Portal News

Η εθνική ανδρών ολοκλήρωσε την επί ελληνικού εδάφους προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Την Τρίτη (15/8, ώρα 13.00) αναχωρεί με πτήση τσάρτερ για το Άμπου Ντάμπι, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ (18/8) και Γερμανία (19/8) σε φιλικά παιχνίδια πριν ταξιδέψει για τη Μανίλα (21/8).

«Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι τελείωσε το βασικό στάδιο, αν και σε μια τέτοια προετοιμασία κάθε μέρα είναι σημαντική, άρα και η συνέχεια έχει πολλά να μας δώσει. Έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά, είμαστε έτοιμοι για το τελικό κομμάτι και μετά πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι και για το Παγκόσμιο», είπε ο Λευτέρης Μποχωρίδης, κάνοντας την εκτίμησή για το στάδιο που βρίσκεται η ομάδα και τα επόμενα βήματα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θεωρώ ότι μέχρι στιγμής έχουμε δει όσα θα θέλαμε, όσο κι αν σε 2-3 εβδομάδες για κάθε ομάδα υπάρχουν δυσκολίες, είναι μικρό το διάστημα. Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει μια ομάδα με μέλη αποφασισμένα να μπουν και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στα επίσημα. Πάντα αυτά τα φιλικά παιχνίδια βοηθάνε πολύ στην εξαγωγή συμπερασμάτων, εξάλλου γι’ αυτό γίνονται. Όταν αρχίσει το Παγκόσμιο όμως, εκεί θα φανούν οι πραγματικές δυνατότητες όλων των ομάδων. Τα παιχνίδια θα είναι όλα με τη μορφή τελικού, έτσι που είναι το σύστημα, θα δούμε και διαφορετικά πράγματα και όλοι ανυπομονούμε…να τα δούμε» πρόσθεσε και συνέχισε:

«Μέχρι τώρα κοιτάγαμε αποκλειστικά και μόνο τη δική μας ομάδα, ακόμα και στα φιλικά μας ένοιαζε τι μπάσκετ θα παίξουμε εμείς, αν θα εφαρμόσουμε αυτά που κάναμε στις προπονήσεις, δεν ασχολούμασταν τόσο με τους αντιπάλους. Πλησιάζουν όμως οι μέρες, είναι και λογικό και αναγκαίο να μπαίνει στο μυαλό το Παγκόσμιο, οι αντίπαλοι, τόσο για το επιτελείο που δουλεύει πολύ καιρό πάνω σε αυτό, όσο και για τους παίκτες να αρχίσουμε να μπαίνουμε στο κλίμα. Κάθε διοργάνωση, κάθε παιχνίδι με την εθνική είναι ξεχωριστά και σημαντικά. Για μένα προσωπικά το Παγκόσμιο είναι κάτι που θέλω πάρα πολύ να ζήσω, όσο για το τι σημαίνει για κάθε αθλητή η παρουσία στην εθνική ομάδα, πόσο μεγάλη τιμή αποτελεί, νομίζω δεν έχει νόημα να το επαναλαμβάνουμε, η μεγαλύτερη. Χαίρομαι την κάθε μέρα λοιπόν αυτής της πορείας και εύχομαι να πάει όσο πιο καλά γίνεται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣSource link