Η σχέση με τον πατέρα του, η δύσκολη περίοδος της ζωής του και ο θυμός των νέων – Άμεση Ενημέρωση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Δευτέρας (15/05)  ήταν καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2Night Show» και παραχώρησε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας μας, μεταξύ άλλων, μίλησε για τη σχέση με τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ενώ παραδέχτηκε πως στο παρελθόν ζήτησε τη βοήθεια ειδικού.

«Πάντα μου λείπουν οι γονείς μου. Με τον πατέρα μου είχα ακριβώς 50 χρόνια διαφορά. Είχα την ευκαιρία να τον απολαύσω σε στιγμές που ήταν πλέον αποφορτισμένος… Ξέρω τι θα έλεγε ο πατέρας μου, αν του έκανα μια ερώτηση. Αυτό σημαίνει ότι πήρα την εμπειρία του. Η μάνα μου έφυγε νωρίτερα.

Αλλά ξέρεις, αισθάνομαι ότι μερικές φορές λες “τι θα σου έλεγε, ας πούμε, ο πατέρας σου αν του έκανες μία ερώτηση” και μερικές φορές αισθάνομαι ότι ξέρω ήδη την απάντηση. Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς έκαναν μία καλή δουλειά και πήρα από τον ίδιο όση εμπειρία τουλάχιστον μπορούσε να μου μεταφέρει. Ο πατέρας μου για να μπορέσει να φτάσει να γίνει Πρωθυπουργός, πέρασε διά πυρός και σιδήρου. Έγινε Πρωθυπουργός σε σχετικά μεγάλη ηλικία και έκανε ένα comeback, για να χρησιμοποιήσω τον αγγλικό όρο, πολύ εντυπωσιακό για τα πολιτικά δεδομένα της εποχής.

Και βέβαια, όσο ήταν Πρωθυπουργός, εγώ, αν εξαιρέσεις έναν χρόνο που ήμουν στο στρατό, δεν ήμουν στην Ελλάδα. Θυμάμαι, όμως, τις συνεχείς δυσκολίες και βέβαια και τη μεγάλη αγωνία του, είτε με πολλά ανοιχτά μέτωπα, θέματα εξωτερικής πολιτικής και όχι μόνο. Ήταν πάντα εξαιρετικά ψύχραιμος.

Βέβαια, στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του κάπνιζε λίγο παραπάνω, αισθανόταν κανείς την ένταση και το βάρος της ευθύνης του αξιώματος, το οποίο νομίζω ότι, όπως είπα, μπορείς να το αισθανθείς μόνο τη στιγμή που κάθεσαι πραγματικά σε αυτήν την καρέκλα. Αλλά, επειδή είχε πάντα μία θα έλεγα λίγο «ζεν» προσέγγιση στα πράγματα, θεωρούσε ότι για κάθε πρόβλημα μπορεί να υπάρχει μία λύση» εξομολογήθηκε αναφερόμενος στον πατέρα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε στη συνέχεια πως και ο ίδιος έχει ζητήσει τη βοήθεια ειδικού σε μία δύσκολη περίοδο της ζωής του.

«Έχω ζητήσει τη βοήθεια ειδικού και δεν έχω και δυσκολία να το πω. Κάνετε πάρα πολύ καλά όταν μιλάτε ανοιχτά για την ψυχική υγεία. Είναι μια τεράστια πρόκληση. Χρειάζεται πολύ συγκροτημένη απάντηση από την πολιτεία. Έχουμε περάσει και με τη Μαρέβα μεγάλες οικογενειακές δυσκολίες. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί κάποιος έναν άνθρωπο για να σε βοηθήσει να βάλεις τα πράγματα στη σωστή τους θέση» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τον θυμό που δείχνουν οι νέοι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε: «Ο θυμός, η οργή, η θλίψη, ήταν απολύτως κατανοητά συναισθήματα από όλους μας… Μας ακούμπησε όλους αυτή η τραγωδία (σ.σ στα Τέμπη)… Οι νέοι έχουν κι άλλους λόγους να είναι θυμωμένοι αλλά πιστεύω ότι τελευταία τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα… Υπάρχει όμως μέσα στους νέους βαθιά η πεποίθηση πως θα ζήσουν χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές και εκεί είναι η μεγάλη πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε» και παραδέχτηκε: «Είναι πολλά αυτά που δεν καταφέραμε. Νομίζω πως δεν κατάφερα να αλλάξω το κράτος όσο θα ήθελα…».

 Source link