Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην Καβάλα

Σειρά εκδηλώσεων από 23 έως 26 Μαΐου, σε διάφορα σημεία της Καβάλας, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας, αλλά και τη συμμετοχή πολλών φορέων, διοργανώνει η Περιφέρεια ΑΜΘ για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.

Με αφορμή αυτές τις εκδηλώσεις ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος ΑΜΘ Χρήστος Γάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Στις μέρες μας η προστασία του περιβάλλοντος είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους.

Με αφορμή την ημέρα αυτή η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων από 23 έως 26 Μαΐου, σε διάφορα σημεία της πόλης, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας, αλλά και τη συμμετοχή πολλών φορέων όπως, ο Δήμος Καβάλας, το ΙΝ.ΑΛ.Ε., ο ΟΦΥΠΕΚΑ (Μ.Δ. Εθνικών Πάρκων, Νέστου, Βιστωνίδας και Ροδόπης), η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων αλλά και συλλόγων (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Σύλλογος Εικαστικών Τεχνών και Φιλότεχνων Ν. Καβάλας).

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η καλλιέργεια του σεβασμού προς το περιβάλλον και η ενημέρωσή ιδίως των μαθητών, για τα  θέματα της ρύπανσης, μέσα από στοχευμένα παιχνίδια και παιδαγωγικά εργαλεία.

Πρόθεση της Περιφέρειας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και των πολιτών της περιοχής μας στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, να λάβει μόνιμο χαρακτήρα, μέσα από διάφορες δράσεις, ώστε η προστασία του περιβάλλοντος να γίνει στάση ζωής.

Κλείνοντας αναφέρω πως ήδη η Περιφέρεια έχει ήδη συμπεριλάβει στο νέο ΕΣΠΑ ειδική ενότητα με θέμα την κλιματική αλλαγή, αποσκοπώντας στην χρηματοδότηση έργων και υποδομών που θα προστατεύουν το περιβάλλον».

 

Source link