Η Ευλαμπία Ρέβη στη Σικελία για να βρει τις ρίζες της – Galaksias Portal News

Η δημοσιογράφος του Open, Ευλαμπία Ρέβη, με μία ανάρτησή της στο Instagram αποκάλυψε ότι ταξίδεψε στη Σικελία με έναν… σκοπό. Να βρεις τις ρίζες της.

Η Ευλαμπία Ρέβη ανακάλυψε ότι κατά ένα 20% οι πρόγονοί της ζούσαν στην Σικελία και θέλησε να ταξιδέψει στην Ιταλία για να μάθει για τις ρίζες της.

Η δημοσιογράφος θέλησε να μοιραστεί αυτή την εμπειρία της με μια μακροσκελή ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Ένα μοναδικό ταξίδι ολοκληρώθηκε… Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από λίγους μήνες λάβαμε αποτελέσματα από DNA τεστ για να δούμε από πού… κρατά η σκούφια μας. Στα αποτελέσματα βγήκε ότι είμαι 99,98% Ελληνίδα και το τεστ προς μεγάλη μου έκπληξη έδειξε ότι κατά ένα 20% οι πρόγονοί μου ζούσαν στη Σικελία, ενώ τα Ιόνια νησιά, όπου τουλάχιστον τρεις αιώνες έχουν αδιάκοπη παρουσία οι πρόγονοι τόσο από την πλευρά του πατέρα μου όσο και από την πλευρά της μητέρας μου ήταν στην τρίτη θέση.

Επιστρέφουμε πλήρεις εμπειριών, συναισθημάτων και αναμνήσεων που θα κρατήσουν για μία ζωή, αλλά και γεμάτοι με νέους φίλους!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Andreas Arcadios ο οποίος μας έφερε σε επαφή με δεκάδες ανθρώπους που προσπαθούν να κρατήσουν τις ελληνικές τους ρίζες ζωντανές, στον Saverio Max De Florio, μα κυρίως στον Σωτήρη Σκολούδη μου, που άλλο ένα ταξίδι μας ήταν γεμάτο περιπέτεια, ικανοποιώντας αυτό το ακόρεστο αίσθημα του δημοσιογράφου για εξερεύνηση και ρεπορτάζ ακόμη και στις διακοπές.

Όλα αυτά τα συγκλονιστικά που καταγράψαμε θα τα μοιραστώ μαζί σας σύντομα!

Τα δεκάδες μηνύματά σας με έχουν συγκινήσει, τα σχόλιά σας επίσης και σας ευχαριστώ που έστω και διαδικτυακά ανταλλάξαμε απόψεις και μοιραστήκαμε μαζί αυτή την εμπειρία!

Η φωτογραφία είναι από το χωριό Στερνατία, όπου – όπως θα έλεγε κι ο Ελύτης – κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά», έγραψε στην ανάρτησή της η Ευλαμπία Ρέβη.

To άρθρο Η Ευλαμπία Ρέβη στη Σικελία για να βρει τις ρίζες της δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Source link