«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου» – Galaksias Portal News

Σκληρή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Στράτου Ευθυμίου, σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς,  για τους κρατούμενους χούλιγκαν στην υπόθεση της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι «από την πρώτη στιγμή, οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κροατίας βρίσκονται σε επικοινωνία για τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει μετά την τραγική δολοφονία του Έλληνα φιλάθλου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δίκαιου. Με σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων όσων βρίσκονται σε προσωρινή κράτηση, η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αμερόληπτα και αντικειμενικά. Η δε ελληνική Πολιτεία πάντοτε εγγυάται την τήρηση της νομιμότητας και την ακεραιότητα όσων βρίσκονται σε σωφρονιστικά καταστήματα» επισημαίνεται.

«Οποιεσδήποτε δηλώσεις που στρεβλώνουν την πραγματικότητα δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία υπό τις παρούσες συνθήκες» κατέληξε ο Έλληνας αξιωματούχος.

Τι είχε δηλώσει ο Κροάτης πρόεδρος

Ο Ζόραν Μιλάνοβιτς, αναφορικά με τους 101 Κροάτες χούλιγκαν που κρίθηκαν προφυλακιστέοι για την δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια από την οποία επήλθε η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, δήλωσε προκλητικά μεταξύ άλλων ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν τηρείται ο νόμος. Συμπεριφέρονται σε αυτούς τους ανθρώπους σαν αιχμαλώτους πολέμου. Αν ήμουν ο πρωθυπουργός, θα σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω. Δεν είναι απλό. Είναι στο όριο του νόμου του πολέμου. Τους συμπεριφέρονται σαν σε αιχμαλώτους».Source link