«Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη», απαντά η Αθήνα στον Κροάτη πρόεδρο

Σε σχολιασμό των δηλώσεων του προέδρου της Κροατίας, προχώρησαν κυβερνητικά στελέχη τονίζοντας ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, πήρε θέση για τα αιματηρά επεισόδια που προκάλεσαν οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παραδέχτηκε ότι ήρθαν στην Ελλάδα «για να κάνουν επεισόδια», τους χαρακτήρισε οπαδούς, και είπε πως είναι πολίτες που έχουν δικαιώματα. Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για «βεντέτα» με την Ελλάδα σε περίπτωση που οι Αρχές αποφασίσουν την κράτηση και των 100 συλληφθέντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα, ανέφερε πως προσδοκά ότι οι υπεύθυνοι για τον τραγικό θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη θα εντοπιστούν γρήγορα.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να κρατήσει τους υπόπτους για πέντε ημέρες. Ανεξάρτητα από το πώς βρέθηκαν στη χώρα, πήγαν για να δημιουργήσουν επεισόδια και αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, είναι απλά απαράδεκτη. Παρ’ όλα αυτά, οι πολίτες διαθέτουν τα δικαιώματά τους. Όσον αφορά τις συνθήκες της δολοφονίας, δεν έχουν διασαφηνιστεί ακόμα και δεν έχουν γίνει γνωστές», συμπλήρωσε ο Μιλάνοβιτς, προσθέτοντας:

«Αν οι ελληνικές αρχές είχαν τη δυνατότητα να κρατήσουν τους εκατό εμπλεκόμενους μέσω κάποιου είδους προσωρινής κράτησης, νομίζω ότι θα έδειχναν στοιχεία εκδίκησης, βεντέτας ή συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν», υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακόμα και οι συνθήκες θανάτου αυτού του ανθρώπου δεν είναι οι πιο ξεκάθαρες», επισήμανε και πάλι ο Μιλάνοβιτς, όπως αναφέρει το dnevnik.hr.Source link