Η άφιξη με τη χρυσή άμαξα και τα 8 άλογα – Άμεση Ενημέρωση

Εβδομήντα τρία χρόνια μετά την ενθρόνιση της βασίλισσας Ελισάβετ, ο Κάρολος ο Γ’ στέφεται σήμερα νέος βασιλιάς σε μια μεγαλοπρεπή και βαθιά θρησκευτική τελετή και σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τη βρετανική μοναρχία.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό η στέψη του Καρόλου αναμένεται να είναι συντομότερη από εκείνη της μητέρας του πριν από επτά δεκαετίες. Τότε, η τελετή – που ήταν η πρώτη ζωντανή βασιλική εκδήλωση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά – διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες. Αυτή τη φορά, οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι πιθανό να είναι κοντά στις δύο ώρες. Οι στέψεις έχουν παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ίδιες για περισσότερα από 1.000 χρόνια και οι διοργανωτές στηρίζονται στη συγκεκριμένη δομή.

O βασιλιάς Κάρολος με την Camilla πριν λίγη ώρα μπήκαν στην Πολιτειακή Άμαξα του Αδαμάντινου Ιωβηλαίου και κατευθύνονται στο Αββαείο, συνοδεία στρατιωτικών τμημάτων. Είναι η νεότερη και πλέον σύγχρονη βασιλική άμαξα, καθώς κατασκευάστηκε για τα 60 χρόνια της βασιλείας της Ελισάβετ. Ζυγίζει τρεις τόνους και σύρεται από οχτώ άλογα ράτσας Windsor Grey.

Η χρυσή άμαξα – Diamond Jubilee State Coach

Τα άλογα που επιλέχθηκαν για να μεταφέρουν τον βασιλιά Κάρολο Γ’ στην τελετή στέψης είναι 8 γκρι άλογα. Η βασιλική οικογένεια παρουσίασε τα άλογα αναφέροντας μάλιστα και τα ονόματά τους.

Τα ονόματα των 8 αλόγων είναι:

Icon
Shadow
Milford Haven
Newark
Echo
Knightsbridge
Meg
TyroneSource link