Ηράκλειο: Τα στοιχεία δείχνουν εμπρησμό στη ΔΟΥ – Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας εξετάζουν οι Αρχές – ΗράκλειοΖημιές ύψους 15.000 ευρώ προκάλεσε στο κτήριο η φωτιά

Σε εμπρησμό – όπως όλα δείχνουν – οφείλεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες, λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα, στο κτήριο της ΔΟΥ Ηρακλείου, επί της λεωφόρου Κνωσού. Η φωτιά εκδηλώθηκε στο Τμήμα Εσόδων της ΔΟΥ: Η επέμβαση της Πυροσβεστικής υπήρξε καίρια, προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί στους υπόλοιπους χώρους του 1ου ορόφου, ωστόσο, όπως φανερώνουν και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η “Νέα Κρήτη”, οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι πολύ σοβαρές.

Ενώ αρχικά το επικρατέστερο “σενάριο” ήταν αυτό της πρόκλησης βραχυκυκλώματος, γρήγορα οι Αρχές στράφηκαν στο ενδεχόμενο του εμπρησμού, το οποίο φέρεται ως το επικρατέστερο. Γι’ αυτόν τον λόγο, το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εξετάζει, μεταξύ άλλων, το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας εντός και εκτός του κτηρίου. Ας σημειωθεί ότι η ΔΟΥ Ηρακλείου θα είναι κλειστή για το κοινό σήμερα Τετάρτη.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV”, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι άγνωστος ή άγνωστοι έσπασαν τζάμι από την πίσω πλευρά του κτηρίου και με τη χρήση εύφλεκτου υλικού, έβαλαν φωτιά στον χώρο. Σύμφωνα με το neakriti.gr, το ύψος των ζημιών που προκλήθηκαν στον ενιαίο χώρο του ορόφου εκτιμάται περίπου στις 15.000 ευρώ. Ο απολογισμός της φωτιάς περιλαμβάνει καμένα μηχανήματα, έγγραφα, έπιπλα και τζαμαρίες.

Λίγο μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, μετέβησαν πάντως τάχιστα επιτόπου πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 υπαλλήλους, οι οποίοι έπεσαν άμεσα στη μάχη της κατάσβεσης, με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα…

Όπως επισήμανε μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV” η αναπληρώτρια διευθύντρια της ΔΟΥ Ηρακλείου κ. Σοφία Μπλαβάκη, «ευτυχώς η φωτιά περιορίστηκε σε αυτόν τον χώρο. (…) Υπάρχουν μεταλλικές πόρτες οι οποίες κλείνουν και προστατεύουν τους χώρους, οπότε η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, το βράδυ, αλλά και η Αστυνομία που ήρθε και περιφρούρησε τον χώρο θεωρώ ότι συνέβαλαν στο να μην έχουμε επέκταση της φωτιάς στο υπόλοιπο κτήριο, γιατί έχουμε και υπόγειο που είναι γεμάτο φακέλους και όλα είναι εύφλεκτα».

«Ο ΔΕΔΔΗΕ ήρθε το βράδυ αμέσως κι έκλεισε τους πίνακες, προκειμένου να μην έχουμε δυσάρεστα με ηλεκτροπληξίες, γιατί κάτω υπάρχουν και καλώδια… Φοβηθήκαμε για όλο αυτό!», συμπλήρωσε η κ. Μπλαβάκη, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν «κάμερες, τις οποίες θα κοιτάξουμε κι αυτές».

Σε δηλώσεις που έκανε στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης κ. Μανόλης Φωτάκης ανέφερε ότι «ξέσπασε μια φωτιά. Υπάρχουν πάνω κάποιες καταστροφές στον χώρο των Εσόδων και στα παρακείμενα γραφεία. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα να δοθεί ρεύμα στη ΔΟΥ, διότι πρέπει να ελεγχθούν οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, να δούμε ότι όλα είναι ασφαλή».

Ο κ. Φωτάκης υπογράμμισε πάντως ότι «το πιο βασικό απ’ όλα σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι ευτυχώς κανένας συνάδελφος και κανένας φορολογούμενος δεν έπαθε τίποτα, αφού δεν ξέσπασε η φωτιά ώρα που είχαμε κόσμο».

 


[ad_2]
Source link