Ηράκλειο: Ανοιχτά μέχρι τις 6 το απόγευμα τα καταστήματα – Αυξημένη η κίνηση στο κέντρο της πόλης – ΗράκλειοΟι καταναλωτές αγοράζουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα, κάνουν έρευνα αγοράς και καταρτίζουν τις λίστες με όσα αναμένεται να χρειαστούν για την εορταστική περίοδο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους τζίρους των καταστημάτων, ενώ οι επαγγελματίες ελπίζουν σε αύξηση της κίνησης τις τελευταίες ημέρες του 2022

Ανοιχτά έως τις 6 το απόγευμα θα είναι σήμερα Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου που ξεκίνησε στις 11 Δεκεμβρίου και για τον εμπορικό κόσμο της πόλης.

Το εορταστικό κλίμα που κυριαρχεί στην πόλη, όπως επίσης και οι καλές καιρικές συνθήκες συμβάλουν θετικά έτσι ώστε να υπάρχει μια σχετικά αυξημένη κίνηση στους εμπορικούς δρόμους της πόλης ενώ την ίδια ώρα απο κόσμο σφύζουν οι καφετέριες και οι ταβέρνες. 

Οι περισσότεροι βέβαια καταναλωτές είναι συγκρατημένοι, γεγονός αναμενόμενο αν σκεφτεί κανείς πως το διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών έχει μειωθεί.

Ωστόσο, επειδή η παράδοση των γιορτινών ημερών το απαιτεί, οι καταναλωτές προχωρούν σε έρευνα αγοράς και κάποιες αγορές, ικανοποιώντας τόσο τις δικές τους ανάγκες όσο και εκείνες των δώρων σε συγγενείς και φίλους, όπως το απαιτεί το έθιμο. 

Ειδικότερα όμως σύμφωνα με τον εμπορικό κόσμο, οι καταναλωτές αγοράζουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα, κάνουν έρευνα αγοράς και καταρτίζουν τις λίστες με όσα αναμένεται να χρειαστούν για την εορταστική περίοδο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους τζίρους των καταστημάτων, ενώ οι επαγγελματίες ελπίζουν σε αύξηση της κίνησης τις τελευταίες ημέρες του 2022.

Άλλωστεμ  οι Έλληνες συνήθως αφήνουν τις αγορές τους για τις τελευταίες ημέρες, για να υπενθυμίσει ότι την επόμενη εβδομάδα καταβάλλονται και το δώρο Χριστουγέννων αλλά και μια σειρά επιδομάτων, κομμάτι των οποίων αναμένεται να πέσει στην αγορά.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο  Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, στην προσπάθειά του για ενίσχυση τόσο την αγοραστική δύναμη όσο και για την δημιουργία ενός κλίματος αισιοδοξίας, διοργανώνει καθημερινά εορταστικές δράσεις στο κέντρο της πόλης. 

Ακολουθεί το ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου :


[ad_2]
Source link