Ηράκλειο: Αθώοι οι “3” για τα… λάδια λεωφορείου που προκάλεσαν την πτώση μηχανής στην Καλοκαιρινού – ΗράκλειοΟ οδηγός και οι δύο ιδιοκτήτες του λεωφορείου δικάζονταν για «σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο κατά παραυτουργία δια παραλείψεως» από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, το οποίο τους αθώωσε

Αθώοι κρίθηκαν σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου ο οδηγός και οι συνιδιοκτήτες λεωφορείου, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί ως υπαίτιοι για τροχαίο που είχε σημειωθεί πριν από περίπου 2,5 χρόνια, στο κέντρο του Ηρακλείου, εξαιτίας διαρροής λαδιών του εν λόγω οχήματος.

Το συμβάν έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2020. Εκείνη την ώρα, ένα μηχανάκι με οδηγό έναν 30χρονο άνδρα κινείτο επί της λεωφόρου Καλοκαιρινού με κατεύθυνση προς τη Χανιώπορτα.

Ο μοτοσικλετιστής φέρεται να έχασε τον έλεγχο του δικύκλου εξαιτίας λαδιών που διέρρευσαν στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα το μηχανάκι να βρεθεί στο δρόμο και –σύμφωνα με τον δικυκλιστή- ο ίδιος να τραυματιστεί.

Ο οδηγός και οι δύο ιδιοκτήτες του λεωφορείου δικάζονταν για «σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο κατά παραυτουργία δια παραλείψεως» από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, το οποίο τους αθώωσε.

Οι τρεις άνδρες έδωσαν σήμερα το «παρών» στη δίκη μαζί με τον συνήγορο υπεράσπισής τους, ποινικολόγο κ. Νικόλαο Στιβακτάκη.

Το εν λόγω λεωφορείο πραγματοποίησε εκείνη την μέρα όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια, εκτός του τελευταίου όπου «λόγω αιφνίδιας και απρόβλεπτης βλάβης του αεροσυμπιεστή δημιουργήθηκε ξαφνική και αιφνίδια ρηγμάτωση του και διέρρευσαν λάδια στο οδόστρωμα» με αποτέλεσμα την πτώση δίκυκλης μοτοσυκλέτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το λεωφορείο έφερε όλα τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα λειτουργίας του, ήταν άριστα συντηρημένο και η βλάβη φέρεται να προκλήθηκε από ξαφνική δυσλειτουργία που δεν μπορούσε να προβλεφθεί κατά τον τακτικό έλεγχο του οχήματος.

(φωτογραφία αρχείου)


[ad_2]
Source link